Geen Tungrirun door rugblessure (lumbago)

Je leest het goed, ik ben geblesseerd.

Afgelopen donderdagavond vertrok ik voor een rustige duurloop. De eerste paar honderd meters voelde ik wat pijnscheuten aan de onderkant van mijn rug. De pijn verdween na zo'n kilometer en kon zelfs vrij goed 15 km lopen. Na de douche stak de pijn weer op en werd zelfs redelijk fel. De volgende dag deed het nog steeds pijn, vooral in de ochtend en naarmate de dag vorderde werd de pijn minder. Zaterdag was de pijn zo goed als weg en in de namiddag deed ik een rustige duurloop met iets over halfweg een tempoblokje van 10 min. De pijn stak na de training weer op maar viel op zich nog mee. Ik ging dan al lopend naar Basic-fit en deed daar een workout van een 45 min. Bij het terug naar huis lopen, stak de pijn terug feller op en na de douche was de pijn zo hevig dat ik bijna niet meer kon wandelen.

Ik hoopte door zondag wat rust te nemen, dat ik toch nog tegen maandag iets of wat hersteld zou zijn, maar deze ochtend bij het opstaan wist ik al snel dat het zinloos zou zijn af te zakken naar Tongeren vandaag. Nog steeds kan ik amper wandelen. Een van mijn vrienden op Facebook vermoed dat het waarschijnlijk een beschadigde ischiaszenuw gaat zijn. Morgen ben ik van plan naar de dokter te gaan en vandaar zien we het wel. Ik weet niet als een kinesist me gaat kunnen helpen en als ik toch nog iets van een sport kan doen, om zo mijn goede conditie nog te kunnen houden. Ik heb me zelf al voorgehouden dat ik minstens een week uit ga liggen.

Bron : http://www.salubritas.nl/ischias/
Een raadsel is wel wat de oorzaak is van deze blessure. Het enige wat ik zo kan verzinnen is een overbelasting. Ik heb dit ook totaal niet voelen aankomen. Meestal kan je zo zeggen, ja dat heb ik voelen aankomen, maar deze blessure is me totaal een verrassing.

Meer info over deze blessure : http://www.ischiasinfo.nl/

Spijtig is natuurlijk dat ik niet kunnen meedoen heb aan de Tungrirun. Ik was van plan alle wedstrijden te lopen van de Haspengouw Challenge. Ik hoop dat ik kan mee doen met de volgende, de Bokkerijdersrun in Wellen. Hopelijk tot dan en met beter nieuws !

Update 02/05 :
Ondertussen naar de dokter geweest en die kon me vertellen dat het geen ischias probleem is. Het is een overbelasting van de aanhechting van de bilspier. De dokter sprak ook van lumbago of een overbelaste onderrug. In eerste instantie is rust aangewezen (8 dagen niet meer lopen) in combinatie met het nemen van ontstekingsremmers (4 dagen). Er wordt wel aangeraden proberen regelmatig te bewegen zodat de spieren niet nog zwakker worden. Na die 8 dagen zou ik terug mogen beginnen met rustige duurloopjes van maximum 30 minuten per keer gedurende een week. Daarna mag er in principe terug normaal getraind worden.

Meer info over lumbago : http://www.lumbago.be/wat-is-lumbago.html

Reacties

 1. Hopelijk niets ernstig en volgt na diagnose (arts), een spoedig herstel en kan je de looptrainingen op korte tot middellange termijn; hervatten.
  Sportieve groeten,

  Jo
  TSR

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Diagnose is lumbago : zie http://www.lumbago.be/wat-is-lumbago.html

   Verwijderen
 2. Willy Cortleven2 mei 2017 om 20:57

  Spoedig herstel gewenst en... volg de raad van je arts!

  Willy

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Ambiorix Run Tongeren

Bokrijk Run