Champignonloop Val-Meer / Team Streetrace Running (TSR)

Afgelopen zaterdag deed ik mee aan de Champignonloop in Val-Meer. Je had keuze uit 2 afstanden, 5,5 km en 10 km. Aangezien dit mijn eerste echte wedstrijd is in meer dan 5 maanden koos ik voor de korte afstand.

Tussendoor deed ik ook nog mee op 26 juni aan de 1e jogging des Terrils in Saint-Nicolas. Deze wedstrijd deed ik meer als training en wou eens 'testen' hoe het nog zat met de conditie. Het parcours verliep 50 % op onverhard over de terrils van Saint-Nicolas en 50 % op verhard.  De terrils waren pittig en het gevoel was niet optimaal. Ik wist een 12e plaats te behalen op 54 deelnemers. Mijn tijd was 40:18 over 7,7 km (5:11 / km).
Strava gegevens :Jogging des Terrils Saint-Nicolas
Jogging des Terrils Saint-Nicolas
Jogging des Terrils Saint-Nicolas
De aandachtige lezer weet dat ik een tijdje gesukkeld heb met mijn gezondheid. De oorzaak van het probleem was in eerste instantie moeilijk te bepalen. Ik had zo'n vermoeden dat het lag aan een verminderde werking van mijn schildklier. Maar mijn bloedwaarden lagen nog binnen de referentiewaarden. Na wat opzoekwerk besloot ik een afspraak te maken met een endocrinoloog en mijn problemen aan hem voor te leggen. Als snel kwamen we tot het besluit om om te schakelen naar een ander schildkliermedicijn. Het kan dan al gauw een paar weken (tot zelfs 2 maanden) duren vooraleer je lichamelijk daar iets van gaat merken. En inderdaad, langzaamaan begon ik toch een verbetering te merken, zoals een betere koude tolerantie, meer energie, beter herstel na inspanning, iets betere slaap, ... Alhoewel het terug de goede richting begint uit te gaan, merk ik dat ik toch nog niet mijn normaal trainingsvolume (50-60 km / week) aankan. Ik denk dat ik momenteel zit aan 30 tot 40 km / week. Ik heb wel al terug enkele intervaltrainingen goed kunnen afwerken.

De wedstrijd in Val-Meer zelf dan. Samen met mijn broer David trok ik naar Val-Meer. Hij zou me gaan hazen want hij ging de volgende dag meedoen aan de Coal Mine Trail. De wedstrijd begon om 15u en omstreeks 14u30 kon ik mijn wagen parkeren in een nabij gelegen straat. We schreven ons in en liepen ons warm. Aan de start nog een praatje gedaan met Peter Breuls, die ook een tijdje uitgelegen heeft.

Sinds kort ben ik lid geworden van Team Streetrace Running (TSR) dat door Jo Haenen opgericht werd. Dit zal voor de nodige motivatie zorgen de komende maanden om me terug op niveau te brengen. Aan de start deden we een praatje met Fonz Kerremans, die ook lid is. We hadden het over wat ons doel was voor deze wedstrijd. Ik had eerlijk gezegd geen idee wat ik moest verwachten. Als ik 4:30 / km haal, zou ik meer dan tevreden zijn. Daar zou hij ook tevreden mee zijn vertelde hij want het parcours is pittig met een stevige klimmetje.

Om 15u klonk het startschot en weg waren we. Ik zette me eerst nog in het zog van Fonz, maar het gevoel was goed en had het idee dat ik wat sneller kon. Ik versnelde wat en na een goede kilometer zag ik dat ik rond de 4:00 / km aan het lopen was ! Het gevoel was nog goed op dat moment, dus ik probeerde dit tempo te houden. Na nog een kilometer begon het echter toch moeizamer te gaan. De 2e km liep ik in 4:15. In de 3e km zat het klimmetje en daar werden mijn benen afgesneden. Ik moest zelfs even wandelen en zo haalde Fonz me in. Ik moest even op adem komen, David maande me aan om terug tempo te zoeken. Het klimmetje deed ik verder op karakter en in de afdaling kon ik een beetje recuperen. De 3e km liep ik in 4:42. Tijdens de 4e km was het zoeken naar een stabiel tempo. Maar dat lukte niet echt. Ik moest toch weer heel even wandelen om op adem te komen. Opnieuw David die me aanmaande. In de 5e km zat er ook nog een klimmetje en ook daar moest ik even wandelen om op adem te komen. Dat duurde maar enkele seconden. In de laatste 200 m kon ik er nog een sprintje uitpersen en kan afklokken in 23:57 over 5,44 km (4:24 / km). Fonz kon afklokken in 23:18. Mijn eerste 2 kilometers waren veel te snel en daardoor kon ik geen gelijkmatig tempo lopen. Volgende keer iets rustiger starten en dan zit er nog een betere tijd is. Het voornaamste is dat we opnieuw terug vertrokken zijn. Volgende week doe ik waarschijnlijk mee met de Zilveren helmen run in Halen, maar ben er nog niet uit als het de 5 of 10 km gaat worden met het voorspelde warme weer.

Strava gegevens :Champignonloop Val-Meer
In mijn zog op dat moment Fonz Kerremans

Reacties

  1. Knap geschreven; Daniel. Val-Meer is inderdaad een pittig parcours; maar je hebt toch weer wat wedstrijdkilometers in de benen. Wellicht tot in Halen voor de Zilveren Helmen-run (5 of 10 km). #teamstreetracerunning

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Halve marathon Lier

Ambiorix Run Tongeren