Zes Kerkenloop Kortessem

Op zondag 18 oktober deed ik mee aan de Zes Kerkenloop in Kortessem. Dit was al mijn 7e deelname hier. In 2009 liep ik hier mijn beste tijd. Toen liep ik 1:05:22 over de 15 km (4:22 / km). Ik wou niet alleen dit verbeteren, maar liefst onder de 1u05 duiken. Dat was toen ook een tijd die ik wou halen maar telkens mijn tanden op stuk gebeten.

Als je kijkt naar de tijd die ik de week ervoor gelopen heb bij Dwars Door Hasselt (4:15 / km), dan moet die 4:20 / km (=het gemiddeld tempo om 1u05 te halen) haalbaar zijn. Maar het parcours van deze loop is een heel stuk zwaarder dan dat van Dwars Door Hasselt. Met een paar hellingen en stukken onverhard is dit parcours waar je je lelijk in kan vergissen.

Na de inschrijvingen (8 euro), deed ik een korte opwarming van ongeveer 1,5 km. Omstreeks 15u20 zette ik me klaar aan de start waar de gewoonlijke bekenden gezichten van de Haspengouw Challenge werden gespot.

Om 14:38 klonk dan het startshot. Ik vond direct het goede tempo (4:15 / km), zelfs iets te snel maar het gevoel was goed. Vanaf km 4 tot en met km 7 is het zwaarste van het parcours. Heuvelachtig en enkele stroken onverhard. Op 6,68 km drukte ik op de laptoets van mijn klok en zag dat ik 4:22 / km gemiddeld liep. Ik moest dus mijn tempo wat de hoogte injagen om die 4:20 / km te halen. Dat lukte goed en kon steeds tussen de 4:16 en de 4:21 / km lopen. Km 12 en 13 kregen we nog een langer stuk onverhard. Daar kreeg ik het redelijk moeilijk want ik had eerlijk gezegd niet gedacht dat we nog een stuk onverhard gingen krijgen. Er was ook een loper die ik een kilometer ervoor ingehaald had, die probeerde me met veel moeite in mijn spoor te blijven. Dat lukte enigszins. Hij begon zelfs wat tegen me te praten, dan liep ie naast mij, dan weer even voor mij. Na het stuk onverhard moest hij dan toch uiteindelijk lossen. Ik zag op mijn klok toen ik begon aan km 14 dat er 56 min 20 sec gepasseerd waren. Ik had dus nog iets minder dan 9 minuten om die laatste 2 km af te leggen om 1u05 te halen. Ik moest dus zeker mijn tempo proberen te houden en dat ging heel moeilijk. Ik moest echt nog alles uit de kast halen om die 1u05 te halen. Ik kon met een kleine marge uiteindelijk afklokken in 1:04:45. Opdracht gelukt dus ! Een gemiddeld tempo van 4:19 / km gehaald en daarmee zeer tevreden. Dit parcours heeft weer zijn naam alle eer aangedaan.

Zes Kerkenloop 2015
Foto : Benn Cox
Ook van de partij was mijn broer David (niet om mee te doen) en had zijn kinderen Milan en Ioana meegenomen. Beide hadden meegedaan aan de 1 km. Milan werd mooi 3e.

Na de finish besloot ik terug naar mijn wagen te gaan. Ik had geen zin om nog ene te gaan drinken in het cultureel centrum. Eerder dit jaar had ik gevraagd of ik kon terug keren naar mijn oude liefde de "Runners van Kortessem". Ik kreeg in eerste instantie te horen dat er normaal gezien geen probleem gaat zijn. Maar even later kreeg ik antwoord dat er te veel leden waren. Onlangs heb ik gehoord dat ze toch een paar nieuwe leden hebben aangeworven. Dat is dus heel duidelijk. Ik ben blijkbaar niet meer welkom. Dit bevestigt nog maar eens hoe het eraan toe gaat in dit wereldje. Maar goed, niets aan te doen, net zoals er nog andere individuen (meervoud!) zijn die het blijkbaar leuk vinden heel de sfeer te verzieken. Ik heb eerlijk gezegd genoeg van dit wereldje en denk eraan om me meer bezig te houden met het trailen. Daar heb ik gemerkt dat het er veel gemoedelijker aan toe gaat. Ik zeg niet dat ik geen stratenlopen meer ga doen, maar zal ze zorgvuldig uitkiezen. Loopjes alla Borreltjesloop kunnen me nog bekoren, maar deze Zes Kerkenloop zal ik niet snel meer lopen, of het moest zijn om een poging te wagen die 1:04:45 te verbeteren.

Garmin connect gegevens : https://connect.garmin.com/modern/activity/931212024

Reacties

  1. Bij de GS-runners ben je blijkbaar meestal alleen welkom als je 'podium kan lopen'. Ik kreeg vorig jaar ook te lezen (mail), dat er een ledenstop was; blijkbaar twijfelde Gilbert toen aan mijn 'capaciteiten als hardloper'. Maar dat is een extra motivatie om sommige van zijn 'atleten' het vuur aan de schenen te leggen en ze achter me te laten; als ik enigszins kan... ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja spijtig dat prestatie primeert. Door redenen mij onbekend was de relatie tussen mij en Gilbert bekoelt. Ik heb wel gehoord omdat ik een schema aangevraagd had via Time2Run dat hij dat niet leuk vond. Hij was toen een tijd niet meer naar de club gekomen en stuurde toen geen schema's meer door, vandaar dat ik dus opzoek gegaan was naar een schema. Was toen langs gegaan bij Time2Run voor een lactaattest,en ik heb er toen een schema bij genomen (kwam toen goed uit omdat ik toch op dat moment geen had). Dat was dus bij hem in het verkeerde keelgat geschoten. Langzaam werd ik genegeerd en voelde dat er iets scheelde. Ik ben maanden achteraf te weten gekomen wat er scheelde. Daar moet je dan al 5 jaar lid voor zijn. Als er gewoon even gepraat was geweest, had veel kunnen duidelijk maken, maar helaas...

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Ambiorix Run Tongeren

Bokrijk Run