Allerlei

Er is ondertussen heel wat gebeurd op loopgebied.

Bokkerijders Run
Op zondag 1 juni heeft de Bokkerijders Run plaats gevonden. Dit is de 7e wedstrijd van de Haspengouw Challenge. Ik voelde me de dagen ervoor niet goed en besloot niet mee te doen. Ik was wel samen met mijn broer David Drion naar daar getrokken, ik om te supporteren en hij deed mee aan de 10 km. Hij liep daar een hele goede wedstrijd en wist de 9,8 km af te leggen in 33:49 ! Hij wist heel wat kleppers voor te blijven en nog wat geduld en dan klopt hij die voor hem ook nog ! Dat ik me niet goed voelde werd bevestigd want de volgende dag was ik zo ziek als een hond, met een ferme verkoudheid, keelontsteking en koorts. Van de dokter moest ik anti-biotica nemen.

David tijdens de Bokkerijdersrun
Foto : Gilbert Simal
Les Crêtes Fallaisiennes - Fallais
Op zondag 8 juni deed ik mee aan de 9e wedstrijd van de Challenge Hesbignon, Les Crêtes Fallaisiennes te Fallais. In 2012 en in 2010 liep ik deze ook al, maar ik kon me niet veel meer herinneren van het parcours. Mijn loopmakkers wisten me wel te zeggen dat het een zwaar parcours is. En of het een zwaar parcours was ! Steile hellingen en afdalingen, zeker 90% onverhard, single tracks en op het laatste moesten we zelfs door een stuk wildernis. Dit is zeker een trail waardig. De 13,42 km werd afgelegd in 1:09:23 (5:10 / km). Deze kan zeker doorgaan als de zwaarste wedstrijd uit mijn loopcarrière.

Les Crêtes Fallaisiennes - Fallais
Foto : Louis Marechal
Garmin connect gegevens : http://connect.garmin.com/activity/516273434

Kermisloop Diepenbeek
Op zaterdag 14 juni deed ik mee aan de Kermisloop in Diepenbeek. Deze werd mee georganiseerd door de atletiekclub waar ik lid van ben, namelijk Jong en fit. Op zondag 15 juni stond ook nog de "Hel van Herk" op het programma, de 8e wedstrijd van de Haspengouw Challenge, maar aangezien dit 10 mijl is en ik geen goesting heb om 16 km te lopen, besloot ik deze niet te lopen. De weken voor deze wedstrijd had ik geprobeerd wat meer langere afstanden te lopen, maar momenteel ligt me dat niet. Ik hou het liever zo tussen de 10 en 12 km. In 2009 deed ik ook al eens mee aan de Kermisloop, toen liep ik de 5 km. Deze keer deed ik mee aan de 10 km. Het werd een hele goede wedstrijd en ik wist de 9,89 km af te leggen in 40:14 (4:04 / km). Mijn beste wedstrijd sinds april 2010.

Kermisloop Diepenbeek
Foto : Mark Nelissen
Garmin connect gegevens : http://connect.garmin.com/activity/520594547

Stratenloop Heers
Op zaterdag 21 juni deed ik mee aan de stratenloop in Heers. Dit is de 9e wedstrijd van de Haspengouw Challenge, mijn 6e. Normaal was ik van plan mee te doen aan de Kraftman Trail in Dilsen samen met mijn broer, maar op zondag wou hij mee doen aan het PK 10.000 m in Tongeren. Zo besloot ik mee te doen aan deze wedstrijd. Ook nu wist een hele goede wedstrijd te lopen, waar ik heel wat concurrenten voor kon blijven. De 9,98 km werden afgelegd in 41:27 (4:09 / km). Mijn broer werd knap 1e op het PK 10.000 m in Tongeren !

Stratenloop Heers
Foto : Benny Cox
Garmin connect gegevens : http://connect.garmin.com/activity/525769058

Reacties

Populaire posts van deze blog

Naar de kinesist

Oudejaarsloop Heerlen