Met vernieuwde hoop naar de toekomst

Het is een tijdje geleden dat ik hier nog iets gepost heb, maar ik ben alweer door een nieuwe moeilijke periode heen moeten gaan.

Het einde van 2013 had nog 'iets' in petto voor mij. Ik ga er niet te veel over uitweiden, maar ik kan wel zeggen dat het gelukkig allemaal terug goed gekomen is. 2014 is in dat opzicht wel goed begonnen. Als ik terug kijk naar 2013, kan ik enkel hopen dat ik nooit meer nog zo'n jaar zal meemaken. Het enige positieve dat ik ga onthouden is dat ik een toffe job heb kunnen vinden.

Wat betreft mijn schildklier, ben ik afgelopen maandag voor een tweede opinie gegaan bij een specialist van het UZ Leuven. Zij heeft de eerdere onderzoeken nagekeken en eigenlijk tot dezelfde conclusie gekomen, namelijk dat er best operatief het gezwel wordt verwijderd. Enerzijds doordat het mogelijk kwaadaardig is of zou kunnen worden, en anderzijds omdat ik er de laatste weken toch wat hinder van ben beginnen voelen. De hinder is geen pijn of zo, maar eerder een stijf gevoel aan de zijde van het gezwel. Die specialist zei dat het gezwel waarschijnlijk wat begint te drukken tegen de halsspieren. Zij wist me ook te vertellen dat het gezwel zo goed als de hele rechterkant van mijn schildklier heeft ingenomen. Meer dan waarschijnlijk heeft mijn rechter gedeelte van mijn schildklier nu al praktisch geen functie meer. Dit alles heeft er toe geleid dat ik toch wil overgaan tot operatie. De gevolgen van de operatie gaat in de meeste gevallen beperkt blijven. Het kan zijn dat ik levenslang een pilletje ga moeten pakken om een eventueel tekort aan schildklierhormoon op te vangen. Maar dat gaat het dan normaal zijn. Volgende week ga ik contact opnemen met een specialist van het Virga Jesse ziekenhuis van Hasselt om me door te verwijzen naar een chirurg en om dan een datum vast te leggen voor de operatie.

Op loopgebied gaat het eigenlijk redelijk goed, en dat dus ondanks alles wat ik de afgelopen maanden heb meegemaakt. Bij de veldloop in Lommel op 19 januari heb ik een zeer goede wedstrijd kunnen lopen. Ik probeer ondertussen zo goed mogelijk mijn conditie op pijl te houden en dat ondanks het vooruitzicht van een operatie. Die specialist heeft me gezegd indien alles goed verloopt men normaal gezien een 3-tal weken mag tellen dat je volledig uit ligt. Dat valt al bij al nog redelijk mee denk ik toch.

Ik zie de toekomst nu terug met nieuwe hoop en ik zal er blijven voor knokken er het beste van te maken. Wat me sterk maakt is de steun die ik kan vinden van mijn vrouw en kinderen, mijn familie en mijn vrienden !

Hier nog een foto van de veldloop van Lommel

Veldloop Lommel 19/01/2014
Foto : Gilbert Simal

Reacties

Populaire posts van deze blog

Halve marathon Lier

Ambiorix Run Tongeren