Controlearts - 4u verplicht thuis blijven - wel of niet ?

Vandaag las ik in de krant dat werkgevers een werknemer willen verplichten 4u thuis te blijven wanneer die zich ziek meld zodat er een controlearts kan langs komen. Het principe van een controlearts vind ik al totaal absurd. Als je dokter goed vind dat je ziek bent dan moet daar niet nog een dokter gaan over oordelen he. Je dokter kent u veel beter als een controlearts en kan daardoor beter inzien als je terecht ziek bent.

Stress is niet te onderschatten en kan een persoon helemaal onderdoor helpen. Een controlearts kijkt naar de externe factoren en heeft geen achterliggende informatie over u en zal in sommige gevallen onterecht iemand terug werken sturen met alle gevolgen van dien !

Beter zou zijn dat de controlearts contact opneemt met je arts en overlegt wat er aan de hand is en dat de controlearts in geval terugkerende stress (door het werk) dit laat weten aan de werkgever zodat er gepraat kan worden tussen werkgever en werknemer maar dat is dan een schending van de privacy. Het hele controlearts gedoe is een schending van de privacy want die worden betaald door de werkgever en denk je nu echt dat die niets doorgeven aan de werkgevers ?

Ik hoop dat dit er niet door komt !

Reacties

Populaire posts van deze blog

Halve marathon Lier

Ambiorix Run Tongeren