Marathon Oostende

Afgelopen weekend heb ik deelgenomen aan de Marathon van Oostende. Nee ik heb geen marathon gelopen, maar mee gedaan aan de 8 km. Deze wedstrijd bestond namelijk uit 3 afstanden, de marathon, de halve marathon en de 8 km.

Ik had afgesproken met Lode Raskin. Hij pikte me vrijdagochtend op en zo reden we naar Oostende waar hij een appartement heeft. In de namiddag deden we een goed duurloopje op de dijk en strand van 11 km in 56 min. Zaterdag deden we een duurloopje met enkele versnellingen in het mooie Maria-Hendrikapark. 's Avonds zijn we nog gaan kijken naar de voetbalwedstrijd Oostende tegen Charleroi en zagen Oostende winnen met 1 - 0 en daarmee een eerste overwinning van het seizoen.

De wedstrijd op zondag dan. Lode deed mee aan de halve marathon die vertrok om 10u. De 8 km vertrok om 10u15. Precies om 10u klonk het startshot van de halve marathon. We hadden afgesproken aan de finish rond 11u20, want hij hoopte een tijd te lopen van rond 1u20. Ikzelf hoopte tussen de 32 en 34 minuten binnen te zijn. Om 10u10 begonnen de meeste van de 8 km zich klaar te zetten aan de start. Ik kon me op de 4e of 5e rij zetten, redelijk vooraan dus. Om 10u15 klonk het startshot van de 8 km. We liepen eerst 1,5 km op de dijk en dan 1,5 km langs de oostkaai van de haven van Oostende. Deze 3 km hadden we meestal de wind pal op kop. Ik probeerde me steeds achter een loper te zetten om zoveel mogelijk mezelf uit de wind te zetten. We liepen vervolgens door het Maria-Hendrikapark. Het groepje van 4 of 5 lopers waarin ik zat spatte uit elkaar, want er moesten enkele lossen. Ik haalde een paar lopers in en vanaf dan liep ik alleen. Op km 4 keek ik naar mijn klok en drukte ik op lap. Ik zag dat ik aan 4:07 / km liep maar voelde ook wel dat ik niet meer sneller kon. Zaak was nu proberen het tempo te houden. Ik voelde dat ik toch al redelijk op mijn tandvlees zat. Op km 6,5 verlieten we het park en moesten we een brug over. De benen werden vanaf nu zwaarder en zwaarder en het was op de tanden bijten. Ik werd niet meer ingehaald en ik kon ook niemand meer inhalen. Ik kan afklokken in 32:58 over 7,99 km oftewel een gemiddeld tempo van 4:07 / km. De laaste 4 km heb ik toch goed het tempo kunnen houden. Daar was ik best tevreden mee. Aan de finish neem ik nog wat fruit en een flesje sportdrank.

Ik ga naar het appartement om daar mijn gegevens te posten op Garmin connect en FB. Ik nam het trainingsjasje van Lode en vertrok terug naar de finish. Lode liep 1u23 op zijn halve marathon en was toch licht ontgoocheld over zijn tijd. Ik vind dat hij het niet slecht gedaan heeft want de eerste 10 km had hij de wind op kop. We wandelden samen terug naar het appartement om ons te douchen. We ruimden het appartement op en gingen iets eten in een eetcafe in de buurt. Daarna vertrokken we terug naar huis.

Hieronder nog enkele foto's :
 
Op de dijk van Oostende


In het casino van Oostende
 
Stadion van KV Oostende

Reacties

Populaire posts van deze blog

Halve marathon Lier

Ambiorix Run Tongeren