Loonse jogging Borgloon – voetbalwedstrijd KRC Genk-Zulte Waregem

Afgelopen weekend meegedaan aan de Loonse jogging in Borgloon. Dit is de 2e wedstrijd van de Haspengouw Challenge 2013.
Omstreeks 14u45 arriveerde ik ter plaatse en kon de auto gemakkelijk parkeren op de parkeerplaats voor de sporthal. Ik had ook mijn zoontje meegenomen want we zouden na de loopwedstrijd rechtstreeks door gaan naar Genk om de voetbalwedstrijd van KRC Genk tegen Zulte Waregem te gaan bijwonen. De voetbalwedstrijd begon om 18u. Het zal dus heel nipt worden om de aftrap nog te halen. Eerst naar de inschrijvingen in de school en dan terug naar de auto. Vlak aan de sporthal waren enkele kinderen op een speelplein aan het spelen en Tristan voegde zich bij hun. Ik ging me vervolgens opwarmen. Ik liep 1 rondje van het parcours. De eerste 650 m zijn vlak, dan krijg je een stuk onverhard van ongeveer 350 m, dan een stuk dalend van ongeveer 650 m, dan een stuk stijgend van ongeveer 700 m en de laatste 200 m is het terug wat vlakker. Zo kom je dus aan 2550 m voor 1 rondje, dat 4 x en dan kom je ongeveer aan 10200 m.
In 2010 liep ik over ditzelfde parcours een tijd van 40:40 ofwel juist 4:00 / km, mijn snelste 10 km ooit. Dat zat er dit jaar niet in, maar ik hoop ooit nog die 4:00 / km te halen. Ondertussen heb ik vele bekenden gespot, de Speelhofrunners: Marc, Mario, Robin en Sven T. En natuurlijk de vele anderen : Raphael (sossies), Mark Nelissen, Stefan Meekers, Dimitri Driesen en natuurlijk de Runners van Kortessem. Ook clubgenoot Jimmy Deckers was aanwezig.
De wedstrijd zelf dan. Om precies 16u klonk het startshot. Ik besloot direct een hoog tempo te ontwikkelen. De 1e km in 3:49 en de 2e km in 4:00. Op het km 2 punt steekt Marc mij voorbij en hem volgen zit er nog niet in. Dan zou ik me zeker opblazen. De eerste ronde kom ik door in 10:10 ofwel een gemiddeld tempo van precies 4:00 / km. Ronde 2 zakt mijn tempo en deze leg ik af in 10:39 ofwel 4:12 / km. Ik zit nu aan een gemiddeld tempo van 4:06 / km. Ik had op voorhand nog tegen Jimmy gezegd dat ik tevreden zou zijn met een gemiddeld tempo van 4:15 / km, dus ik zit nog ruim op dat schema. Ondertussen is Jimmy ook over mij gegaan in deze ronde. Ronde 3 is mijn traagste van de 4, deze in 10:56 ofwel 4:19 / km. Mijn gemiddeld tempo is nu 4:10 / km. Gedurende ronde 4 krijg ik meer en meer Jimmy in het zicht. Vlak na het onverhard stuk kom ik terug bij hem en probeer in eerste instantie van hem weg te lopen. Maar hij pikt aan bij mij en een paar honderd meter lopen we samen. Op het stuk stijgend moet ik hem helaas laten gaan. Dus heel sterk gelopen van hem. Ik kan uiteindelijk afklokken in 42:31 ofwel 4:11 / km. De laatste ronde nog afgelegd in 10:43 ofwel 4:13 / km. Met mijn tijd ben ik wel tevreden, maar er zijn enkele lopers waar ik toch liever voor was geweest voor mij geëindigd. Jimmy is ongeveer een 10-tal seconden voor mij geëindigd.
Op ongeveer 200 m van de finish staat een tafel met water. Daar drink ik enkele bekertjes en direct daarna ga ik opzoek naar mijn zoontje. Ik vind hem op het speelpleintje en gaan dan zo terug naar de auto. Richting Genk voor de voetbalwedstrijd dus. Om 17u30 kan ik de auto parkeren op ongeveer 1 km van het stadion. Eens bij het stadion vlug mijn voucher gaan omwisselen voor een ticket en precies om 18u zijn we in het stadion en zien we nog net de aftrap. We hebben het juist op tijd gehaald. Al vlug kwam Zulte Waregem op voorsprong maar even later maakte Genk de gelijkmaker. De eerste helft was best boeiend met kansen aan weerszijden. Tijdens de rust zijn we iets gaan drinken. De tweede helft was beduidend minder waarbij Zulte Waregem de beste kansen kreeg, maar er werd niet meer gescoord en bleef de stand dus 1 – 1. Een resultaat waar Genk best mee kon leven denk ik. Na het eindsignaal terug naar de auto. Onderweg hebben we nog even een frietje gekocht en zijn we ook gestopt aan een winkeltje met spullen van KRC Genk. Daar hebben we een sjaal en bal van KRC Genk gekocht voor mijn zoontje, die natuurlijk daar zeer blij mee was.

IMG_0078
IMG_0082

Reacties

  1. Hé Daniel, goed gelopen in Borgloon, spijtig dat genk niet gewonnen heeft hé. Van Mark Nelissen

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Ambiorix Run Tongeren

Bokrijk Run