Jogging de la Côte des Anes - Oleye

Vandaag mee gedaan aan de jogging in Oleye : Jogging de la Côte des Anes. Net zoals de vorige 3 van de Hesbignon Challenge zou ik ook deze voor de eerste keer lopen. Het is tevens mijn 4e wedstrijd op evenveel weken, iets wat ik ervoor nog niet gedaan heb. Deze wedstrijd begon deze keer al om 10u15. Redelijk vroeg uit de veren dus, toch voor een zondag. Ik kan niet zeggen dat ik een goede nacht gehad heb. Er lag namelijk iets op mijne maag, ik vraag me af als dat het frietje geweest zou zijn dat ik eerder op de avond gegeten had…Geërgerd
Om 9u had ik afgesproken bij loopmakker Mario. Sven Thijs was deze keer ook van de partij en hij ging voor de eerste keer deelnemen aan een wedstrijd van de Hesbignon. Marc had blijkbaar laten weten aan Mario dat ook hij mee ging. Hij gaat deze namiddag ook nog deelnemen aan de Loonse jogging in Borgloon. Zot zijn doet blijkbaar geen pijn… Om 9u15 stond Marc al klaar bij zijn thuis en vertrokken we richting Oleye. Rond 9u30 arriveerden we in Oleye.
We gingen dan samen naar de inschrijvingen waar we 4 euro neertelden. De enige bekenden die we tegen kwamen waren Michel Wolfs en Alain Lefevre. De temperatuur buiten was rond de 5 graden, en daarom besloten we nog even in de kantine te blijven. Rond 9u45 besloten we ons te gaan opwarmen. We deden 1,8 km in 10:18 (5:40 / km), redelijk snel voor een opwarming, maar het ging redelijk goed en het gevoel was best wel ok ondanks de vermoeidheid. Daarna gingen we aan startstrook staan op het voetbalveld.
Precies om 10u15 telden ze af van 10 naar 0 en weg waren we. De eerste 2 km gingen redelijk goed, 5:07 en 5:01. Dan kregen we een lang stuk onverhard wat redelijk moeilijk beloopbaar was. Km 3 in 5:19. Kilometer 4 en 5 lopen voor het grootste stuk dalend, km 4 in 4:48 en km 5 in 4:37. Mijn gemiddelde bedraagt op dat ogenblik 4:59, maar het zwaarste stuk moest nog komen tussen km 7 en 8, de fameuze “ezelshelling”. Kilometer 6 kan ik mijn tempo goed houden, deze in 4:46. Dan komt het zwaarste stuk van het parcours, met onderaan de helling de weide met de ezels (zie foto onderaan), daar heb ik even halt gehouden om een foto te trekken Knipogende emoticon. Dan dus de helling op, km 7 in 5:22. Dan komen 2 minder zware kilometers met enkele korte stroken vals plat. Kilometer 8 in 4:45 en kilometer 9 in 4:38. Kilometer 10 loopt voornamelijk dalend en dat wordt tevens mijn snelste kilometer, deze in 4:16. De laatste 740 meter pers ik er nog alles uit en leg ik af in 2:59 (4:08 / km). Ik klok af in 51:44 over de 10,74 km (4:49 / km). Dus terug wat vooruitgang gemaakt t.o.v. vorige week. Dit parcours was toch ietsje zwaarder dan vorige week in Waremme. Marc heeft ook deze keer het beste van zichzelf gegeven, zijn schitterende tijd is 44:40 (4:10 / km). Enkele minuten later komt ook Sven aan en hij ziet er nog redelijk fris uit. Hij heeft dus zijn wedstrijd goed ingedeeld. Even later komt ook Mario aan, ook hij is tevreden over zijn wedstrijd want hij heeft juist zijn beoogde 5:30 / km gehaald, zijn tijd is 58 en nog iets. Aan de finish kan je water krijgen, maar ook sinaasappel, cent wafers en AA drink. Dat zijn nu de details die net dat extra beetje meer geven en dat dan voor 4 euro Glimlach.
Nadat we allemaal wat bekomen waren, besloten we nog even te gaan uitlopen. Zo deden we nog precies 1 kilometerke aan een rustig tempo, dag totaal komt dan op 13,6 km. Om iets voor 12 vertrekken we dan terug richting Sint-Truiden waar ik de mannen afzette. Volgende week doe ik terug mee aan een Haspengouw Challenge wedstrijd in Linter. C’ya there !

oleye_2012
foto : de fameuze ezels aan de voet van de zwaarste helling van het parcours

parcours_oleye_2012

JVL_5228

Reacties

  1. goed zo daniel, ik dacht wel dat ik je voor de start had gezien. Ook ik was daar en heb deelgenomen, het was mijn eerste wedstrijd dit jaar. Het was inderdaad een schitterend
    parcours.

    Groetjes.

    Hugo, runners Kortessem

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Halve marathon Lier

Ambiorix Run Tongeren