Terugblik op 2010

2010 is nu al een week achter de rug, tijd voor een terugblik.

Het is een jaar geweest van veel veranderingen. Op loopgebied waren de eerste 4 maanden top . Ik liep op een schema van Rik Ceulemans via Time2Run. Ik maakte heel snel vorderingen met als hoogtepunt een persoonlijk record op de 10 km gelopen bij de Loonse jogging. Ik deed toen over de 10,2 km 40:44 ofwel 4:00 / km. Eindelijk die 4:00 / km gehaald en ik dacht dat ik vanaf dat moment vertrokken was.

In plaats van wat rustiger aan te doen, bleef ik even hard trainen. Bij mijn volgende wedstrijd, de 7,3 km van de Grensloop van Lommel, ging het al veel minder. Ik liep daar op een gegeven moment 2e en een podium plaats had er zeker in gezeten, maar uiteindelijk pas 12e geëindigd. Dat was wel een teleurstelling. De week daarop liep ik de 10 mijl van Antwerpen, maar ook daar liep het van geen kanten. De dag daarop kreeg ik een zeer scherpe steek in mijn linkse knie en dat was het begin van een lange lijdensweg. Ik had een overbelaste knie met een ontsteking aan mijn patellapees. Ik probeerde eerst de kilometers wat terug te drijven, maar ik bleef last hebben. Dan een paar weken alternatief getraind, met fietsen, zwemmen en wandelen. Dan terug geprobeerd maar de pijn in de knie bleef. Nieuwe schoenen gaan halen, maar de knie(en) bleven pijn doen. Uiteindelijk terug zooltjes gehaald, nogmaals andere schoenen en vanaf dan begon het terug wat beter te gaan. Ondertussen waren we al 5 maanden verder sinds die dag na de 10 mijl van Antwerpen.

De laatste 3 maanden heb ik dan toch nog goed kunnen trainen en enkele (goede) wedstrijden kunnen lopen. In totaal heb ik 12 wedstrijden gelopen en 2538 km. In 2009 waren dat er nog 26 en 2890 km.

Buiten het lopen is er ook veel gebeurd. Op 14 juni 2010 werd ik voor de 2e keer vader van mijn dochter Eva. Dat was natuurlijk dé gebeurtenis van 2010. In het begin hadden we wat problemen met de melk, maar ondertussen gaat alles zeer goed. Ik mag heel trots zijn op mijn dochter en natuurlijk ook op mijn zoon Tristan die nu ‘grote broer’ is geworden.

Ik ben ook veranderd van werk sinds september. Het was geen gemakkelijke beslissing, en de eerste maanden had ik toch moeite me aan te passen. Ik denk wel, mits ik daar kan blijven, dat dit de juiste beslissing geweest is.

We zijn einde 2010 ook verhuisd naar het appartement dat we in 2009 gekocht hebben. In oktober werd het opgeleverd en begin november zijn we verhuisd. We hebben weinig problemen gehad met de overgang. Het zijn wel drukke weken geweest maar we zijn heel content met ons ‘eigen huisje’.

Je ziet, 2010 heeft veel veranderingen gebracht, maar ik ben ervan overtuigd dat het goede veranderingen geweest zijn.

Reacties

  1. dit jaar wil ik een rustig jaar aub :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toch nog een mooi (loop)jaar achter de rug. Dat 2011 nog beter voor je mag worden dan 2010!

    Grtjs Piet.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Naar de kinesist

Oudejaarsloop Heerlen