Les côtes du dragon–Saint-Georges

Vandaag meegedaan aan mijn eerste Challenge-Hesbignon wedstrijd : Les côtes du dragon te Saint-Georges, een wedstrijd over 10 km.
Ik had afgesproken met Mario en Marc. Eerst pikte ik Mario op en even later pikten we Marc op en vertrokken we richting Saint-Georges. Toen we daar aankwamen zagen we dat er veel volk was. Aangezien we redelijk laat aankwamen (9u45) en de wedstrijd begon al om 10u15, moesten we ons reppen om ons tijdig in te schrijven. Onze opwarming was een loopje naar de auto en dan terug naar de start, amper 500 m. Aan de start komen we een goede bekende tegen Raf Vandenbroeck (aka sossies). Hij is momenteel nog in revalidatie na zijn operatie aan zijn knie. Tegen december hoopt hij terug te beginnen lopen.
Zonder duidelijk startshot vertrekken we iets later dan voorzien (10u22). De eerste honderden meters gaan zeer langzaam door het vele volk, maar even verder kunnen we wat versnellen. De eerste km verloopt hoofdzakelijk dalend en deze loop ik in 4:35. Maar vanaf dan krijgen we een verscheidenheid aan parcours voorgeschoteld, steile klimmetjes met daarbij horende steile afdalingen, single tracks met modder en zeer oneffen terrein, ofwel een combinatie van dit, nog gekruid met enkele gevaarlijke afdalingen met losliggende stenen en uitstekende wortels. Al maar goed dat er geen regen gevallen is !
Al gauw besefte ik dat hier doseren het voornaamste was. In de afdalingen voorzichtig zijn geen kwetsuur op te lopen of tegen de vlakte te gaan, want je kwam zeker niet zacht tegen de grond doordat deze afdalingen steil waren en je daardoor een redelijke snelheid had. Meestal werd ik daardoor ingehaald tijdens deze afdalingen want er waren er die zich gewoon ‘in de afgrond’ stortten. Maar bergop haalde ik ze meestal terug in.
Gedurende de ganse wedstrijd kon steeds een tempo van tussen de 4:45 en 5:00 / km onderhouden. Dit was duidelijk het goede tempo want de laatste paar kilometers kon ik veel volk inhalen die hun wedstrijd minder goed ingedeeld hadden.
Na precies 10 km klokte ik af in 49:27 ofwel 4:57 / km en daarmee zeer tevreden. Marc kom ik aan de aankomst tegen, 45:30 is zijn tijd. Een paar minuten later komt ook Mario aan in 52:30. We besloten richting auto te wandelen om dan terug richting Limburg te rijden.
Race Saint-Georges 7-11-2010, Hoogte - Afstand
foto : profiel van de wedstrijd
DSC02527
meer foto’s zie http://picasaweb.google.com/pierro58/LesCotesDuDragonJoggingDeSaintGeorgesChallengeHesbignon#

Reacties

  1. Proficiat met je prestatie Daniel ! Die wedstrijden daar in "De Walen" zijn niet van de poes. Goed bezig. Doe zo verder.
    Groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Naar de kinesist

Oudejaarsloop Heerlen