Aankoop nieuwe schoenen bij Time2Run

Vandaag ben ik nieuwe loopschoenen gaan halen bij Time2Run. Mijn huidig paar Asics Gel Kayano 15 hebben 1200 km op de teller staan, dus was het tijd voor een nieuw paar. Clubgenoot Johan Bulen had me gemeld dat er een nieuwe Asics Gel Kayano uit is, namelijk de 16. Hij had deze online gekocht via startfitness. Hij heeft ook de 15 gehad en vertelde me dat hij de 16 nog beter vond. Hij vond dat de 16 nog beter paste rond de voet en dat deze nog iets zachter is en een betere demping heeft. Ik was de 16 al eens gaan passen in een sportwinkel en ze zaten inderdaad zeer goed.
Ik zit al een tijdje in mijn hoofd om eens te kijken als er een verschil is tussen het lopen met of zonder zooltjes. Ik loop nu al 2 jaar met zooltjes en ook met een anti-pronatieschoenen. Van horen en zeggen heb ik vernomen dat 2 x corrigeren niet aangewezen is. Bij Time2Run kan je de schoenen testen op een loopband en filmen dit. Zo kunnen ze zien hoe je loopt met de schoenen en als deze goed zijn voor je. Bij mij was geen verschil merkbaar tussen met en zonder zooltjes lopen. Ik vond het zelfs aangenamer zonder zooltjes lopen. De prijs was 144 €. Ik heb nog 10 % korting gekregen omdat ik bij een club aangesloten ben. Volgende week ga ik ze uitproberen met een recuperatieloopje op asfalt. Ik ben eens benieuwd wat het gaat geven zonder zooltjes.
Ik heb dan ook nog een afspraak gemaakt om een lactaattest te laten afnemen. Zo’n test kan je nog preciezer je hartslagzones geven. Ergens eind januari wil ik deze test laten doen. Clubgenoot Marc Schoels heeft dat daar ook laten doen en hij is daar zeer tevreden over.

Reacties

 1. Hoi Daniel

  Zooltjes of niet, je zal altijd voor- en tegenstanders hebben. Ik heb twee verschillende 'soorten' zooltjes gehad. Toen ik niet van mijn blessures afraakte en een specialist raadpleegde zei die simpelweg: uw lichaam is een productiefout, zooltjes kunnen dat niet corrigeren. Sindsdien zonder zooltjes en verlost van die chronische blessures.
  Ook bij pronatieschoenen heb ik soms mijn vragen, op runnersweb.nl staat ergens een interessant artikel daarrond.

  Ik was vroeger hevige overproneerder, maar loop nu (perfect) neutraal. Ook wel dankzij de Nike Free's!


  Publiceer ook zeker die resultaten van de lactaattest als je ze hebt! Ik wil dat ook eens gaan laten doen op't Energy Lab (op de piste zelf) en als trainer B heb'k wat theorie rond die waarden gezien, ben benieuwd hoe dat nu zit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt een goede aankoop gedaan Daniel, met deze schoenen ga je veel plezier hebben.
  Ikzelf loop er al een aantal weken mee en ze zitten perfect !

  Gr Johan

  ps : het amusement deze avond !

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Ambiorix Run Tongeren

Bokrijk Run