Kreta 2009 : Dag 7 – Knossos - Rethymnon

Aangezien we over een wagen beschikken, besloten we op dag 7 (zaterdag 1 augustus) in de voormiddag cultuur gaan opsnuiven in Knossos en de winkeltjes van Rethymnon te gaan bezoeken in de namiddag.

Rond 9u vertrekken we richting Knossos. Hier kan men een Minoïsch paleis bezoeken. Knossos ligt op ongeveer 5 km van Heraklion. Van Agios Nikolaos tot Knossos is ongeveer 80 kilometer. Na een uur goed doorrijden komen we aan in Knossos.

De drukte valt al bij al mee en we kunnen redelijk vlot binnen. Daniëlla en ik hadden in 2005 reeds Knossos bezocht, maar aangezien mijn moeder nog niet hier geweest was, leek me dit wel de moeite om nog eens te doen. De fresco’s die men bij de koningszaal en koninginnenzaal kan bewonderen vind ik wel echt de moeite. De enorm grote ruïne is toch wel indrukwekkend. Na ongeveer 2 uren zijn we volledig rond en gaan we terug naar onze auto.

P1000409 foto : Knossos

Meer informatie over Knossos : http://www.kreta2005.nl/knossos.html

Onderweg naar Rethymnon stoppen we om het prachtige landschap langs de kust te fotograferen. Van Knossos tot Rethymnon is het ongeveer 60 km en we doen er ongeveer 45 min over. We eten iets in een restaurant vlakbij de haven. Daarna gaan we het oude stadsgedeelte verkennen met zijn vele kleine winkelstraatjes. We passeren ook langs de Remondi-fontein en langs een oude Venetiaanse poort. We gaan dan nog iets drinken in een cocktailbar. Aangezien het bijna 2 uur is tot aan ons hotel vertrekken we op tijd. Rond 19u zijn we terug op het hotel. Na het avondeten gaan we terug naar onze kamer.

P1000467 foto : Remondi-fontein Rethymnon

P1000471 foto : leuke winkelstraatjes in Rethymnon

Het is echt een plezante dag geweest. Nu achteraf gezien waren we beter in Rethymnon terug verbleven. Daar zijn voldoende hotels vlakbij het centrum, het hotel waar we nu zaten was toch te ver van de stad gelegen en Rethymnon vind ik persoonlijk gezelliger (winkeltjes en boulevard langs de kust) dan Agios Nikolaos.

Meer informatie over Rethymnon : http://www.kreta2005.nl/rethymno.html

Foto’s van de dag : http://picasaweb.google.com/danieldrion75/Kreta2009Dag7KnossosRethymnon

Reacties

Populaire posts van deze blog

Naar de kinesist

Oudejaarsloop Heerlen