Verslag stratenloop Gotem

Hier dan mijn verslag van de stratenloop in Gotem. Dit is de 9e wedstrijd in het teken van de Haspengouw Challenge.
Rond 15u vertrok ik met mijn Vespa richting Gotem. Ik had eigenlijk nog nooit gehoord van Gotem, maar het ligt dichtbij Borgloon, in het midden van de Haspengouw streek. De weg naar daar is een mooi landschap met veel boomgaarden. Rond half 4 zie ik het voetbalterrein liggen. Een vrouw in het pendelbusje vertelt me dat ongeveer 1 km verderop de start en de inschrijvingen zijn. Ik besluit me daar ergens te parkeren. Aangezien ik mijn loopkleren nog niet aan heb, kleed ik me vlug om langs mijn Vespa. Ik had mijn zwembroek nog aan, want van 12u tot 14u was ik op Kapermolen gaan liggen, om zo wat te wennen aan de warmte. Vervolgens vertrok ik naar het gebouw vlakbij de start om me in te schrijven. Raf (sossies) kom ik tegen aan de start. Ook de clubgenoten Marc, Jurgen en Rudi zijn van de partij. Het inschrijvingsgeld bedraagt 6 €, hopelijk krijgen we daar toch iets meer voor terug dan in Kozen. Nadat ik mijn spullen terug in mijn scooter gedaan heb, ga ik met Marc en Jurgen me opwarmen. Veel opwarmen zal niet nodig zijn, want het is ferm heet, ik schat zeker tegen de 30 graden. Dat gaat weer afzien worden. De opwarming verloopt goed en het gevoel is goed.
Uitzonderlijk lopen de vrouwen slechts 5 km en zij vertrekken rond 16u. Waarom ze dit nu gedaan hebben is mij een raadsel, waarom de mannen ook geen 5 km, dat had ik zeker niet erg gevonden met deze temperaturen. Normaal is de start van de 10 km gepland om 16u30, maar doordat de vrouwen iets later vertrokken zijn, zal het eerder 16u45 worden. Ondertussen heb ik ook Marc gespot. Vrijdag had hij gelopen bij de Walen, en vertelt me dat het goed gegaan is. Afgelopen week had hij weer heel veel last gehad van zijn kuit, maar dat zal hem niet tegenhouden !
Rond 16u45 klinkt dan het startshot en weg zijn we. Ik probeer in eerste instantie mijn clubgenoot Jurgen te volgen. Hij is de laatste tijd toch zeer sterk bezig en hem volgen leek me een goed idee om direct een goed tempo te hebben. De 1e km in 3:52 en de 2e in 4:00, stevig begin dus. Vanaf de 3e km moet ik het groepje laten gaan, deze loop ik in 4:25. Ik probeer me te herpakken in km 4 maar ik loop letterlijk tegen een muur van hitte. Km 4 in 4:23. Vanaf dan is het ferm afzien. Er is ook nog een strook kasseien en daarop volgend een stuk bergop met de laatste 100 m steil omhoog. Dat dan met temperaturen van rond de 30 graden, echt niets voor mij. Km 5 in 4:48, km 6 in 4:53 en km 7 in 4:45. Km 8 zelfs in 5:07 ! Mijn gemiddeld tempo is nu 4:32, dus nog slechter dan in Kozen. In km 9 zie ik dat een van mijn concurrenten een 10-tal meter achter mij is. Dat doet mijne motor weer aanschieten. Ik besluit alles uit de kast te halen om hem nog voor te blijven. Ik haal terug een klein groepje in. Af en toe kijk ik achteruit en ik zie dat hij ook aan een versnelling begonnen is. Km 9 leg ik af in 4:32. De resterende 900 m leg ik af in 3:22 oftewel een tempo van 3:47. Ik klok af in 44:11 (4:27 / km) en kan zo 20 sec voor mijn concurrent blijven en daardoor toch met een goed gevoel over de finish lopen. Die concurrent is de laatste wedstrijden steeds voor mij, maar blijkbaar kan hij ook niet tegen de warmte, ik ben blijkbaar toch niet de enige.
Aan de aankomst kom ik mijn clubgenoten tegen, Marc heeft rond de 41 min gelopen en Jurgen rond de 42 min. Alweer sterk van Jurgen ! Rudi heeft moeten opgeven. Marc ook zeer sterk : 38:30, amai ! Samen met Marc lopen we naar de douches die zich bevinden aan het voetbalterrein een km verderop. Na de douche gaan we nog ene drinken aan de start. Samen met Raf praten we nog wat na over de wedstrijd. Rond 19u beginnen ze aan de prijzen, die hier volgens aankomst gaan. Ik mag een paar t-shirts en wat fruit in ontvangst nemen. Hebben ze zich vergist of hadden ze een beetje medelijden met mij met deze warmte maar ze roepen me blijkbaar 2 keer af. Voor 6 € krijg ik dus flink wat fruit terug.
Rond kwart voor 8 besluit ik terug naar huis te keren. Het was best wel een gezellige jogging, wel spijtig dat het zo heet was, want anders had er zeker een betere tijd ingezeten.

StratenloopGotem(98)
foto : ik (in het grijze t-shirt) in volle actie

Reacties

  1. ja lijkt me ook een mooie wedstrijd je bent ook goed bezig doe zo verder

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Naar de kinesist

Oudejaarsloop Heerlen