Kreta 2009 : Dag 5 - Spinalonga

En we gaan verder in de reeks Kreta 2009.

Op dag 5 hebben we een uitstap gepland naar Spinalonga. Dit is een eiland dat gelegen is vlakbij Elounda. Tot 1957 werd dit eiland gebruikt voor huisvestiging van lepralijders.

Een boot die vertrok vanuit de haven van Agios Nikolaos zou ons brengen naar het eiland. We moesten zelf in de haven van Agios Nikolaos zien te geraken. Een taxi bracht ons naar de haven. Het was dan toch even zoeken welke boot we moesten nemen.

Rond 10u vertrok de boot. Tijdens de boottocht varen we voorbij enkele (onbewoonde) kleinere eilanden. De boottocht duurde ongeveer een uur.

P1000225 foto : Het eiland Spinalonga

Het eiland werd vroeger ook gebruikt als verdediging tegen de Turken en piraten. Ene kant waren de nederzettingen gevestigd en aan de andere kant stond een groot fort.

Een gids leidde ons rond het eiland. Onze eerste stop was aan de begraafplaats. Dan gingen we rond het fort naar de nederzettingen. Veel nederzettingen waren nog goed intact. We kwamen ook wat het ziekenhuis moet geweest zijn. We passeren ook de officiële ingang van toen. Een gebouw aan deze ingang zorgde voor het wassen van de patiënten.

P1000260 foto : de vroegere ingang van het eiland

We passeren dan ook nog voorbij een kerkje dat nog steeds gebruikt wordt en enkele gebouwen waar enkele gebruiksvoorwerpen tentoongesteld werden. Omdat er niet zoveel tijd meer was, ben ik nog het fort gaan bezoeken, terwijl de anderen beneden wachten.

De boot bracht ons nu naar de haven van Elounda zodat we de kans kregen een bezoek te brengen aan dit vissersdorp. Het was bijna 13u en we besloten een klein restaurantje op te zoeken om iets te gaan eten. Niet ver daar vandaan had Tristan een speeltuin gezien. Na het eten lieten we hem daar even spelen. De boot zou om 15u ons terug brengen naar Agios Nikolaos. Rond 16u waren we in de haven van Agios Nikolaos. Een taxi brengt ons terug naar ons hotel.

Na ons wat opgefrist te hebben gaan we eten. Na het avondeten laten we Tristan nog even spelen in de speeltuin van het hotel. Als Tristan in bed is, zetten we ons nog even op het balkon met een flesje wijn om dan wat later ook ons bedje in te gaan.

Foto’s van deze dag : http://picasaweb.google.com/danieldrion75/Kreta2009Dag5Spinalonga

Meer info over Spinalonga : http://nl.wikipedia.org/wiki/Spinalonga

Uitgebreidere informatie over Spinalonga te vinden op http://www.kreta2005.nl/spinalonga.html, deze website is trouwens zeer interessante voor wie meer informatie wilt over Kreta !

Reacties

Populaire posts van deze blog

Naar de kinesist

Oudejaarsloop Heerlen