Kreta 2009 : Dag 1

Zondagnacht op 26 juli om 3u staan we klaar met onze valiezen om opgehaald te worden door de taxi die ons dan zal brengen naar de luchthaven van Zaventem. We vertrekken dan met het vliegtuig naar het Griekse eiland Kreta. Ons hotel is gelegen dichtbij de stad Agios Nikolaos. Ons hotel is het Iberostar Mirabello Beach hotel.

kreta

Voor mij zal het de 3e keer zijn dat ik naar Kreta ga. De eerste keer in 1998 ben ik alleen gegaan en verbleef ik in Elounda (Oost-Kreta). In 2005 hebben Daniëlla, haar zus en ik verbleven in Rethymnon (West-Kreta). Deze keer ga ik met mijn moeder, Daniëlla en Tristan dus naar Agios Nikolaos voor 14 dagen.

Rond 4u worden we afgezet in de luchthaven. Aan de check-in geven we onze bagage af en gaan we naar de paspoortcontrole en laten we onze handbagage controleren. Enkel Daniëlla wordt gevraagd haar rugzak te openen omdat daar groeimelk inzit. In principe mag je dat bij hebben voor peuters tot 2,5 jaar, maar ze mag de melk toch houden in haar rugzak.

We gaan dan nog ene drinken in een koffieshop en vervolgens gaan we naar gate A62. Ons vliegtuig is voorzien om te vertrekken rond 7u. Rond half 7 kunnen we plaats nemen in het vliegtuig en rond 7u stijgen we dan op. Ik voel me al vlug niet op mijn gemak, ik denk dat ik toch een lichte vorm heb van vliegangst, want gans de vlucht ben ik toch wat nerveus. Na ongeveer 3 uur vliegen landen we in Heraklion. Van de speaker krijgen we te horen dat het de warmste dag van het jaar gaat worden met temperaturen boven de 40 graden. We stappen uit het vliegtuig en gaan onze bagage afhalen. Daarna gaan we op zoek naar onze bus die we vlug vinden. De busrit duurt ongeveer een uur. Rond 12u plaatselijke tijd worden we afgezet aan het hotel. Aan de check-in balie vernemen we dat onze kamer pas rond 14u klaar zal zijn. De kamer van mijn moeder zou pas rond 16u klaar zijn. We besluiten dan maar wat de omgeving van het hotel te verkennen. Het hotel ligt in een baai met 2 kiezelstranden.

Rond 14u krijgen we dan de kaartsleutels van onze kamer. De kamer is ruim met een balkon en zeezicht. Het uitzicht is zeer mooi. Nadat mijn moeder ook haar kamer toegewezen gekregen heeft, kleden we ons allen om voor een plons te maken in het zwembad. Er is een klein kinderbadje (0.5 m diepte) en een ruimer zwembad (1.40 m diepte). We gaan daarna ook nog even langs de 2 kiezelstranden. Geef mij dan toch maar een zandstrand !

Na ons wat opgefrist te hebben, gaan we naar de eetzaal voor ons avondmaal. Er is een ruime keuze en we eten allemaal ons buikje vol. Na het avondmaal gaan we terug naar onze kamer. Het is een zware dag geweest en besluiten vroeg bedje in te gaan.

Foto’s van de dag 1 : http://picasaweb.google.com/danieldrion75/Kreta2009Dag1

Reacties

 1. en hier de verslagen van de komende dagen, bijna elke avond wel ne cocktail of wijn haha...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja sorry daniel, ik kon het niet laten... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ten eerste : ik schrijf op mijn blog wat ik wil
  ten tweede : niemand verplicht u om mijn blog te lezen, dus blijf dan weg van mijn blog hé
  ten derde : als je toch de felle wilt uithangen, durf dan tenminste je naam onder je bericht te plaatsen

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Naar de kinesist

Oudejaarsloop Heerlen