LCC Genk

Gisteren namiddag mee gedaan aan de 3e manche van het LCC, de Sint-Barbaraveldloop in Genk, georganiseerd door de atletiekclub van Genk.

Aan de inschrijvingen betaalde ik de gewoonlijke 2,5 euro en begaf ik me naar het parcours op zoek naar de tent van ADD. De groene tent met de vlag van ADD bevond zich op nog geen 100 m  van de startstrook. Even later was ook clubgenoot Ivan Metten aanwezig en samen gingen we ons opwarmen op het parcours. De wedstrijd bestond uit 1 midden ronde en 3 grote ronden. Als opwarming deden we 2 grote ronden. Een grote ronde was ongeveer 1,7 km. Het parcours was duidelijk niet zo zwaar als in Neerpelt, de startstrook ging wat bergop, gevolgd door een korte strook (ongeveer 20 m) met veel modder. Daarna kreeg je een stukje met een paar scherpe bochten en licht bergop. Dan kreeg je een lang stuk vals plat. De laatste 300 m waren dan dalend. Het gevoel tijdens de opwarming was redelijk goed.

Na wat stretchen deden we nog 1 rondje om zo aan een goede 5 km opwarming te komen. Om 15u10 begonnen de meeste zich klaar te zetten aan de start. Om 15u18 klonk dan het startshot en weg waren we. Ik wist me direct achter de man in de groene singlet te zetten. In Tongeren was ik juist voor hem, maar in Neerpelt was hij juist voor mij. Ideaal om de eerste km’s zo iemand voor u te hebben om het goede ritme te vinden, en dat was ook de goede beslissing. Ik kon redelijk goed mijn tempo houden, ik voelde zelfs dat ik nog iets sneller kon, maar ik bleef rustig zijn tempo volgen. Dat bleef zo gedurende de 1e kleinere ronde en de daarop volgende grote ronde. Halfweg de voorlaatste ronde voelde ik dat het tempo wat stokte bij hem. Ik passeerde hem nog niet onmiddellijk maar geleidelijk aan begon ik de rol van ‘trekker’ over te nemen. In het stuk dalend op het einde van de ronde besloot ik wat te versnellen en ik kon gemakkelijk afstand nemen van hem. Ik begon ook geleidelijk aan lopers in te halen. Een lopers van ADD ging mee met mij en bleef gedurende de laatste ronde op enkele meters achter mij. In de laatste 300 m begon ik het moeilijk te krijgen en moest ik hem laten gaan. Ik kon uiteindelijk afklokken in 27:36 over 6,18 km afgemeten met mijn FR305, oftewel een gemiddeld tempo van 4:28 / km.

Na een kort praatje met de andere clubgenoten, deed ik nog een rondje om uit te lopen. Veel zin om me te douchen en te wachten op de prijsuitreiking had ik niet en besloot terug naar huis te gaan.

De volgende veldloop is komende zondag al in Bree.

LCC Genk 2012

Reacties

  1. Hé Daniel, goed gelopen gisteren heb je zien lopen. Was ook daar voor mij was het mijn eerste veldloopwedstrijd. Van Mark

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Naar de kinesist

Oudejaarsloop Heerlen