Nieuwe hoop

De enkel doet nog steeds pijn maar sinds donderdag is de pijn eindelijk minder beginnen worden. Voltaren gel smeren hielp eigenlijk zeer weinig. Op een gegeven moment vroeg ik me af als er geen barst of zo zou zijn, maar dat denk ik op dit moment niet. Op het moment van dit schrijven is de pijn nog steeds niet volledig weg, maar ik geloof dat het nog een kwestie is van enkele dagen.
Gisteren ben ik naar Time2Run geweest, want ik ga eerst beginnen met nieuwe loopschoenen. Initieel dacht ik aan de Asics Gel Kayano, omdat ik daar in het verleden lang zonder zooltjes mee gelopen heb zonder veel problemen. Erwin heeft aandachtig geluisterd naar mijn problemen met mijn knieën en op dit moment de enkel.
Hij zei me dat Asics vooral bekend staat om zijn agressieve voetafwikkeling, omdat meestal Asics een wat bredere schoen hebben. Daardoor is de slag na de hiellanding feller bij Asics. Meerdere van mijn loopvrienden hebben me er op gewezen dat ik nogal veel 'lawaai' maak wanneer ik loop, met andere woorden de slag van mijn voetlanding is nogal hard en dat is mij ook al opgevallen. Belangrijk is ook dat er voldoende demping is, bij voorkeur over de gehele schoen. De schoen waarmee ik nu loop is de Asics GT 2150 en deze heeft in het voorste gedeelte van de schoen geen demping. Al snel kwam hij aandraven met de Brooks Trance 10. Deze schoen heeft volledige demping en begeleid de voet geleidelijk met de voetafwikkeling. Deze heeft ook aan de binnenkant een ondersteunend element zoals de Asics Gel Kayano. En inderdaad op de loopband voelde deze loopschoen goed aan, geen spanning op de (rechter) enkel. Ik heb dan ook even de Asics Gel Kayano 17 uitgeprobeerd en deze voelde ook goed aan, maar ik merkte toch wel dat ik meer 'lawaai' maakte met deze schoen.
Daarna hebben we het ook even gehad over minimalistisch lopen waar de laatste tijd zoveel om te doen is, maar dat zou op dit moment niet goed zijn voor mij. Misschien over een paar maanden wanneer deze Brooks Trance 10 goed mee valt en ik blessure vrij ben. Waarschijnlijk in augustus is Time2Run van plan een workshop te geven over de pose-techniek. Dit is een techniek om in plaats van te landen op de hiel, de landing maken op de middenvoet. Hierdoor zal je voetafwikkeling minder agressief zijn en zo minder blessure gevoelig zijn. Je kan echter niet zomaar overschakelen op deze techniek. Dat kan blessures in de hand werken als je te plots van techniek verandert. In de toekomst wil ik mij daar wel eens op verdiepen.
Ik hoop in eerste plaats dat deze Brooks Trance 10 me nu op de goede weg kan zetten, en daarna zullen we wel zien om over te schakelen naar de pose-techniek. Ik heb op dit moment terug wat hoop om terug van start te kunnen gaan. Hoop doet leven...

Reacties

  1. Succes met de Brooks-looppantoffels !! Hopelijk is het blessureleed nu snel van de baan.
    Grtjs en tot binnenkort.
    Lode

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Naar de kinesist

Oudejaarsloop Heerlen