Kerstrun As

Vandaag meegedaan aan de 15 km van de Kerstrun van As.
Deze voormiddag voor zekerheid nog even gecontroleerd op de website van As als de wedstrijd wel doorgaat. Ik zag geen bericht, dan nog even op Facebook, waar ik van clubgenoot Lode vernam dat hij de sportdienst gecontacteerd had en hij had te horen gekregen dat de wedstrijd wel degelijk door gaat.
Rond 12u45 vertrek ik richting As. De wegen lagen er nog redelijk bij en om 13u10 was ik ter plaatse. Ik moest wel even zoeken naar een parkeerplaats. Ik kom Marc tegen, die ook moeite heeft een parkeerplaats te vinden. Dan mij gaan inschrijven waar ik clubgenoot Lode en zijn vrouw aan de startplaats tegenkom. Ook onze trainer Gilbert was er. Het inschrijvingsgeld bedraagt 5 euro. Met mijn nummer in de hand ga ik terug naar de auto om mijn nummer op te spelden en mijn hartslagmeterband aan te doen.
Samen met Marc lopen we ons een beetje warm. We kwamen aan ongeveer een dikke kilometer. Om iets voor 2 roepen ze af dat de atleten van de 15 km aan de start zich klaar moeten zetten. Tot mijn verbazing zijn er slechts een 20 tal die mee doen met de 15 km ! Misschien zit er vandaag dan wel een top 10 plaats in Knipogende emoticon. Even later klinkt het startshot(je) en weg zijn we. Het parcours bestaat uit 6 rondjes van om en bij de 2,5 km.
De 1e ronde kan ik al direct een goed tempo ontwikkelen. Ik loop op dat moment op een 8e plaats. Marc loop iets voor mij rond een 4e plaats. De eerste ronde leg ik af in 10:24 (4:21 / km). Ik was eigenlijk van plan er een doorgedreven training van te maken, maar ik heb een goed gevoel en ik wou proberen zo lang mogelijk dit tempo vol te houden. De loper voor mij loopt in eerste instantie verder en verder van mij weg, maar ik kan hem bijbenen en wat verder laat ik hem achter mij.
De 2e ronde loop ik iets trager in 10:40 (4:28 / km). De sneeuwval wordt erger en erger en de weg begint stilaan dicht gesneeuwd te geraken. Maar al bij al is het op dat moment nog goed beloopbaar.
De 3e ronde terug iets trager in 10:48 (4:32 / km), maar het gevoel is nog steeds goed. Ik blijf op de 7e plaats lopen. Op 2 plaatsen op het parcours maken we een 180 graden bocht en daardoor kon je goed inschatten hoever de loper voor je was en ook de loper die achter je was. Ik had een ruime achterstand op de 6e en ik had ook een ruime voorsprong op de 8e.
De 4e ronde loop ik in 10:58 (4:35 / km). De posities blijven dezelfde, ik neem wel meer afstand van de loper achter mij en dat stelt mij gerust. Op dat moment leg ik me neer bij mij 7e plaats en probeer het tempo vast te houden.
De 5e rond loop ik in 11:07 (4:39 / km). De posities blijven ook nu dezelfde.
De laatste ronde dan. De laatste km bij de laatste bocht van 180 graden, merk ik dat de loper die lange tijd in 5e positie liep, nog op een 20 tal meter voor mij loopt. Ik besluit alles op alles te zetten om te proberen hem nog te pakken. Het is echt op de tanden bijten maar ik kan hem redelijk rap te pakken krijgen. Het was dan nog afwachten hoe hij zou reageren maar er kwam geen reactie. Ik klok af in 1:04:40 over 14,4 km ofwel 4:29 / km en daarmee zeer tevreden. De laatste ronde leg ik af in 10:41 (4:28 / km). Dat ik nog in laatste instantie 6e kan worden is de kers op de taart Glimlach.
Samen met Marc, die zijn 4e plaats heeft kunnen behouden,  nemen we het pendelbusje dat ons naar de sporthal brengt. Na de douche brengt dat zelfde busje ons terug naar het kerkplein. Samen met clubgenoot Lode (3e op de 10 km) (en familie), Gilbert, Kurt Claesen (2e op de 15 km) en Marc genieten we nog na van de wedstrijd met een heerlijk stuk vlaai van Marc.
image
foto : wedstrijdgegevens

Foto’s
IMG_6938IMG_6939IMG_6944IMG_6945IMG_6958IMG_6959
foto’s : met dank aan onze trainer Gilbert Simal

kerstrun_as_2010-2
foto : voor de start

kerstrun_as_2010-4
foto : met clubgenoot Peter Vossius

kerstrun_as_2010-1
foto : in volle actie

Reacties

  1. ik begrijp niet hoe in zo'n weer wilt gaan lopen. maar ben toch blij dat je er in kunt uitleven... xxx

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Naar de kinesist

Oudejaarsloop Heerlen