Eindelijk terug lopen !

Na 2 weken inactiviteit besloot ik vandaag terug mijn loopschoenen aan te trekken. De Finse piste van het Kapermolenpark is ideaal, een leuk parcours met veel schaduw. Om de warmte een beetje ontlopen heb ik gekozen om in de voormiddag te lopen. Ik was van plan zeer rustig te beginnen. Vandaag zou ik al meer dan tevreden zijn met 5 of 6 km. Snelheid speelt geen rol.
Van thuis tot aan het Kapermolenpark is ongeveer 1 km, ideaal om me warm te lopen. Een rondje is ongeveer 1600 m, dus 3 rondjes en dan nog tot thuis, dan zal ik tussen de 5 en 6 km zitten. Nadat ik mijn spieren licht gestretcht heb vertrek ik voor mijn 3 rondjes. Het gevoel tijdens de eerste km's is zeer goed. De ademhaling verloopt goed. Na een 3-tal km voel ik toch een lichte steek in de linkse knie, maar na een minuut verdwijnt dat alweer. Op het einde van de 3e ronde heb ik nog veel goesting om een rondje erbij te doen, maar mijn verstand zegt dat dit geen goed idee is. Ik stop aan de boom waar ik vertrokken ben, en ga op zoek naar mijn flesje drinken. Maar wat blijkt, iemand heeft het meegenomen, de kerel op de bank naast die boom weet van niets natuurlijk. Soit, ik trek me er niets van aan en vertrek dan richting thuis.
Zo kom ik aan 5,80 km in 38:13 (6:35 / km). Zeer rustig gelopen, maar het belangrijkste is natuurlijk dat we terug vertrokken zijn. Hopelijk ga ik nu terug langzaam kunnen opbouwen, maar haast is er zeker niet bij. Ik ga de zomermaanden nog nemen om op te bouwen en tegen september of oktober wil ik terug iets of wat op mijn oude niveau zijn.

Reacties

  1. Hop Daniel,
    Stilletjes aan terug naar je topniveau.
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Verstandig dat je je knie wat rust hebt gegeven, over een goeie maand ben je al terug op niveau hoor, grtz

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Naar de kinesist

Oudejaarsloop Heerlen