Loonse jogging : een nieuw PR !

Vandaag mee gedaan aan de Loonse jogging in Borgloon, de eerste wedstrijd van het Haspengouw Challenge criterium.

Rond 14u vertrok ik met mijn Vespa richting Borgloon. Het eerste wat me opviel is dat het ferm koud was. Zolang het niet zou regenen is dat ok voor mij. Het zonnetje kwam zelfs af en toe uit.

Tegen 14u20 kom ik in Borgloon aan. Ik moest wel even zoeken waar precies de inschrijvingen waren. Na een kleine zoektocht vond ik waar het was. De opzet was toch wat veranderd tegenover vorig jaar, toen de inschrijvingen en kleedkamers in de sporthal waren. Nu was de inschrijving in een school op zo'n 300 meter van de sporthal waar de kleedkamers waren. Dus gauw even mijn borstnummer gaan afhalen en dan mijn Vespa op de parking van de sporthal gezet. Daar heb ik me dan omgekleed. Op de parking kom ik clubgenoot Marc tegen. Ik kan zo mijn sporttas in zijn auto zetten. Samen wandelen we richting start. We besloten een rondje van het parcours te doen als opwarming. Het zou een rondje van 2,55 km zijn, 4 rondjes dienden we af te leggen dus dan zouden we komen aan 10,2 km. Als ik die 4:00 / km wil lopen moet ik dus zien dat ik binnen de 41 minuten binnen ben.

De eerste 700 m zijn op asfalt. De laatste 300 m van de eerste km zijn onverhard. Deze 300 m is wel een vervelend stuk want er liggen dikke keien en zorgen ervoor dat het heel oneffen is. Moeilijk om hier je tempo te houden. Dan volgt er een afdaling van ongeveer 400 m terug op asfalt. Hier kan je dus terug je tempo opvoeren. Dan volgt er een stuk licht bergop van 300 m met op het einde een 100 m vlak. Dan terug een stuk bergop van 400 m. Dit verloopt ietsje steiler. Dan is het nog ongeveer 200 m tot aan de finish. De opgegeven afstand klopte perfect. Ik heb exact 2,55 km afgemeten voor 1 rondje. Dit rondje ging heel goed. Hartslag bleef mooi rond 140 en een mooi tempo van 5:04 / km.

image
foto : profiel van het parcours

Aan de start kom ik clubgenoot Lode tegen. Samen met Marc lopen we nog wat warm. Ook clubgenoot Jurgen Cosemans en terugkerende Rudi Bleus kom ik aan de start tegen. Daarna ga ik nog even enkele versnellingen doen. Zo kom ik aan een totaal van 5,17 km opwarming in 26:13. Het gevoel is heel goed en ik zie het helemaal zitten om nog eens te gaan voor die 4:00 / km.

Om 15u45 blijf ik in de buurt van de start staan. Vele bekenden gespot : Raphaël Van Den Broeck (250 gr sossies), Mario Vanstreels, Claes Valentin, Romain Uitdebroeks, Pascal Van Marcke, Chris Wouters, Peter Breuls, Kris Jacobs.

Precies om 16u klinkt het startshot. Ik besloot er direct stevig in te vliegen. De eerste km in 3:49, de tweede in 3:50. De eerste ronde kan ik afleggen in 9:51 (3:54 / km). Ruim op schema dus. De 2e ronde leg ik af in 10:16 (4:02 / km). Mijn gemiddeld tempo bedraagt op dat ogenblik nog 3:58 / km. Nog steeds goed. De 3e ronde is de moeilijkste voor mij. Op het tweede stuk bergop krijg ik het even moeilijk en moet zelfs een paar meter wandelen. Plotseling kom ik Rik Ceulemans tegen en maant me aan te blijven gaan. Deze ronde leg ik af in 10:30 (4:08 / km). Mijn gemiddeld tempo is dan al gezakt naar 4:01 / km. Net niet die magische grens maar wel nog een nieuw PR (dat was 4:02 / km). Dan de laatste ronde. Tot km 9 bedroeg mijn gemiddeld tempo 4:03 / km. Dus weg magische grens en PR, maar dan zie ik op een 50-tal meter een van mijn concurrenten voor mij en dat geeft mij een boost. Ik versnel en stop niet meer tot aan de finish. Op een paar honderd meter zie ik dat mijn gemiddeld tempo 4:01 / km bedraagt. Ik zie ook op een 20-tal meter Claes Valentin voor mij. Ik probeer nog een laatste sprint er uit te persen maar ik kan hem net niet te pakken krijgen. Ik klok af in 40:45 en ik zie dat mijn gemiddeld tempo 4:00 / km bedraagt ! Die laatste ronde leg ik af in 10:06 (3:58 / km). Super tevreden natuurlijk ! Eindelijk die 4:00 / km te pakken op een 10 km wedstrijd ! Mijn voorjaar kan al niet meer stuk !

Aan de finish kom ik clubgenoot Marc en Lode tegen. Allebei een zeer goede wedstrijd gelopen. Lode 36:11 (5e in zijn categorie), ook een nieuw PR voor hem, Marc 37:09 (4e in zijn categorie). De andere clubgenoten : Jurgen Cosemans 41:47 (15e in zijn categorie) en terugkerende Rudi Bleus 42:04 (19e in zijn categorie).

Samen met Lode en Marc lopen we nog een rondje uit. Daarna gaan we ons douchen en nog ene drinken aan de inschrijvingen. Marc heeft weer een mooie prijs gewonnen bij de tombola, een barbecue set. Voor mij was er helaas geen prijs, maar ik was al meer dan tevreden van mijn wedstrijd ! Rond 19u vertrek ik met mijn Vespa terug richting Hasselt waar ik me een lekker frietje uithaalde. Dat had ik toch wel verdiend !

Uitslagen staan al op de website van de Loonse jogging club op www.loonsejoggingclub.be

2010_04_11_0781 
foto : Borgloon 2010

Reacties

 1. Hey Daniel, knappe wedstrijd! Proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Proficiat Daniel met je nieuw PR !!
  Mooie opener van de Haspengouw Challenge.
  Dat belooft voor de volgende wedstrijden.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Daniel, een knappe wedstrijd, en een dikke proficiat met je tijd! Nu nog bespaard blijven van blessures en dan wacht er een super zomer!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Proficiat met je nieuw PR!

  Grt Piet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Knap dat je de laatste ronde nog zo sterk liep en niet het hoofd liet hangen, in de zomer zullen nog meer PR's sneuvelen, proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Proficiat Daniel met deze toch wel hele mooie tijd !

  Tot morgen,
  Johan

  BeantwoordenVerwijderen
 7. alé proficiat hé schat! Ja het frietje smaakte ons :-P Dan loont dat harde loopwerk toch!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Naar de kinesist

Oudejaarsloop Heerlen