10 mijl Antwerpen

Vandaag meegedaan met de 10 mijl in Antwerpen.

Samen met clubgenoot Johan Bulen zijn we met de trein naar Antwerpen gereden. Dan de tram richting Linkeroever. Eens daar aangekomen zijn we ons startnummer gaan afhalen. Ik had nummer 252 gekregen. Nadat we ons omgekleed hadden, zijn we ons gaan opwarmen vlak aan de start. Precies om half 4 klonk het startshot. De eerste km's probeerde ik in het spoor van Johan te blijven. Maar na 2 of 3 km moest ik toch lossen en besloot verder mijn eigen tempo te zoeken. De zon kwam goed uit en ik begon het al flink (te) warm te krijgen. Na de Kennedytunnel was het een flink stuk bergop en met die warmte ging het steeds moeilijker en moeilijker. Tot km 8 probeerde ik mijn tempo erin te houden, maar het ging niet meer. Af en toe moest ik even wandelen om op adem te komen. Mijn benen wilde ook niet meer. Vanaf dan was het echt afzien met af en toe wat wandelen. Mijn tempo zakte daardoor zeer snel. Vanaf de Waaslandtunnel (km 13) begon het wat frisser te worden. En vanaf dan ging het beter en beter met mij. De bergop in de tunnel ging zelfs heel goed. Uiteindelijk klok ik af in 1:15:20, bijna 5 minuten slechter als vorig jaar. Johan heeft ook iets minder als vorig jaar gelopen, maar mag toch heel tevreden zijn met zijn tijd van 1u08.

Waarvoor ik schrik had is ook werkelijkheid geworden, ik kan echt niet tegen die warmte. Volgende keer beter hé en hopelijk dan slechter weer ;)

Reacties

 1. Toen ik aan puffen was in de warmte, dacht ik al dat je wel zou vloeken met die zon.
  Hopelijk zaterdag wat milder weertje, dat je dan goei tijd kan neerzetten. Je kan niet elke keer een PR breken hé. succes schat!!!
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het was inderdaad warm en vooral weinig zuurstof in de lucht. Mijn hartslag was ook abnormaal hoog door de warmte, normaal 180 gemiddeld, gisteren 186 met 195 max. Dit is de eerste keer sinds mijn metingen dat ik ooit zo hoog geraak, dat zegt genoeg hé. Zaterdag voorspellen ze frisser met enkele buien, dan kan je daar je frustraties van je aflopen, succes alvast!
  PS: ik had je niet gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die warmte was echt doodgaan zondag!
  Ik herken het verhaal, al ben ik niet verplicht geweest om te wandelen (heb ik een bloedhekel aan want dat gaat niet vooruit). Zondag ben ik 10 minuten later binnengekomen dan mijn doelstelling. Ook hier: drama

  Veel succes in de komende wedstrijden!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Naar de kinesist

Oudejaarsloop Heerlen