Lactaattest

Deze morgen ben ik een lactaattest laten afnemen bij Time2Run in Zonhoven. Met een lactaattest kan men precies te weten komen in welke hartslagzones je het best traint. De test werd afgenomen op een loopband. Ik ben begonnen aan 8 km/u en om de 3 minuten werd de snelheid verhoogd met 2 km/u. Er werd dan telkens in de vinger geprikt om je lactaatgehalte in je bloed te meten.
Na de 3 minuten aan 16 km/u hadden ze voldoende resultaten. Op dat moment zat ik aan een hartslag van 173. Ik had het gevoel dat ik nog wel de 18 km/u aankon, maar dat was voor hun niet nodig.
Ik ben nog niet in het bezit van de cijfers op papier. Ze gaan nu mijn gegevens analyseren en volgende week moet ik terug voor een schema. Hier enkele gegevens die ik heb kunnen vernemen :
- Mijn 4 mmol/liter punt (overslagpols) lag op 13,6 km/u.
- Op het einde van de test was mijn lactaatgehalte 8,9 mmol/liter.
Ze vertelden me dat er nog zeker ruimte is ter verbetering en die 40 min op 10 km moet zeker nog haalbaar zijn.
Van zodra ik meer gegevens heb zal ik deze publiceren.

Reacties

  1. Interessant Daniel!

    Die 4mmol/l ligt wel goed volgens mij, vooral gezien de winterperiode. En ook die 8,9 is goed: hoe hoger je in verzuring kan gaan hoe langer je een bepaalde prestatie kan vasthouden natuurlijk. Ik denk ook dat die 8,9 nog zeer goed 'trainbaar' is via intensieve intervals, maar goed, dan spreek ik weer als 800m-loper en niet als 10k'er :-).
    Op basis van dit zit die 40min er inderdaad dik in, ben benieuwd naar het volledige rapport!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Naar de kinesist

Oudejaarsloop Heerlen