Goed en minder goed nieuws

Laten we eerst beginnen met het minder goed nieuws.

Sinds vorige week dinsdag ben ik last beginnen krijgen aan mijn linkse lies. Ik vermoed dat het gekomen is door me niet voldoende op te warmen voor de intervaltraining op de piste. In de kleedkamer toen ik me aan het omkleden was, stelde ik vast dat ik mijn zooltjes thuis vergeten was. Die moest ik dus thuis gaan halen, ongeveer 25 minuten op en af. Normaal gezien lopen we ons 10 minuten warm, dan stretchen en dan nog eens 10 minuten lichte looppas, om dan aan de intervals te beginnen. Doordat ik mijn zooltjes dus moest gaan halen, kon ik juist de laatste 10 minuten nog mee opwarmen. Die intervals ben ik voluit gegaan en door de mindere opwarming denk ik dat ik me geforceerd heb. Bij mijn rustige duurlopen vorige week kreeg ik telkens de laatste 10 minuten last aan de lies. Ook deze dinsdag bij de training op de club kreeg ik last aan de lies. Op het laatste kon ik zelfs nog moeilijk lopen. Gisteren begon de pijn al na 10 minuten en na 40 minuten was de pijn niet meer te harden. Ik vrees dat er een rustperiode in het verschiet ligt. Toch ga ik morgen proberen om er nog iets van te maken op de Eindejaarscorrida in Leuven. Mijn tijd van vorig jaar (49:53) zal niet haalbaar zijn. Ik ga al meer dan tevreden zijn met een tijd rond de 54 minuten, tenminste als mijn lies het houdt. Naargelang het gevoel op het einde van de wedstrijd zal ik beslissen als er volgende week gelopen gaat worden.

Het goede nieuws dan :
Er lijkt eindelijk een einde te komen aan mijn slechte nachtrust. De laatste 2 nachten heb ik redelijk tot goed kunnen slapen zonder enige vorm van hulpmiddelen. Ik ben sinds 3 dagen magnesiumpillen aan het nemen. Ik voel duidelijk nu meer energie gedurende de dag, zodat ik moe ben op het einde van de dag. Ook neem ik (nog steeds) extra vitaminen (Bio-Punch). Volgende week heb ik de ganse week verlof en ik hoop daarvan gebruik te kunnen maken om mijn slaapachterstand wat in te halen, alhoewel, mijn vrouw moet werken en de kleine is thuis.

Hopelijk zal mijn lies snel genezen zijn en kan ik eindelijk terug beginnen te trainen zonder ergens last van te hebben. Ik hoop tegen de Midwinterjogging in Kiewit top te zijn !

Reacties

  1. Hopelijk komt alle last snel tot een eind en kun je 2010 weer vollebak aan een goed herstel werken!
    Nog de beste wensen voor een gezond & schitterend 2010!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Naar de kinesist

Oudejaarsloop Heerlen