Einde rustperiode

Vanaf vandaag beëindig ik mijn rustperiode die ik 5 weken geleden ingezet had tijdens de week na de 6 Kerkenloop in Kortessem. Ik was eigenlijk van plan vanaf de Sint-Maartenloop in Houthalen (11 nov) mijn rustperiode te beginnen, maar een ferme verkoudheid met enkele dagen koorts heeft me mijn rustperiode doen vervroegen.

Vorige week heb ik last gehad van een slechte nachtrust. Ik heb een sterk vermoeden dat het ligt aan mijn kussen. Sinds vorige week zaterdag heb ik me een kussen aangeschaft dat ondersteuning biedt aan mijn nek. De verkoopster zei dat ik het zeker een volle week dien te proberen vooraleer je kan besluiten dat het kussen niet voldoet. De nacht van zaterdag op zondag heb ik al beter kunnen slapen als de nachten daarvoor, maar het was nog verre van goed. Afgelopen nacht heb ik wel redelijk tot goed kunnen slapen, dus ik hoop dat dit kussen de oplossing gaat zijn. Alvast bedankt aan allen voor jullie tips (zie reacties op vorig bericht) !

Vandaag had ik dus voldoende moed en goesting om te gaan lopen, en dat ondanks het grillige weer. De temperaturen vallen voor de tijd van het jaar heel goed mee. Daarom had ik me niet al te dik aangedaan : een t-shirt, een dunne bloes met lange mouwen, een (dun) regenjasje en een fluovestje. Ik liep eerst een rondje in het Cultureel centrum park, maar daar had de wind vrij spel en het was flink beuken tegen de wind. Daarom besloot ik langs de huizen te lopen zodat ik wat meer beschutting had tegen de wind. Het verschil was duidelijk voelbaar. Na ongeveer 10 minuten begon het licht te regenen. Na nog eens 10 minuten begon het feller en feller te regenen. Plotseling opende de hemelsluizen zich volledig. Op 15 seconden was ik door en door nat. Door zo’n felle regen heb ik nog nooit gelopen. Na een minuut liep ik tot aan mijn enkels in het water. Deze bui duurde enkele minuten en de straat stond praktisch blank. Tot mijn verbazing gaf mijn FR305 5:09 / km aan ! En dat terwijl ik dacht rond de 5:30 / km te lopen, allé zo voelde het toch aan. Mijn snelheidsgevoel ben ik blijkbaar toch kwijt. De basisconditie heb ik de afgelopen weken wel goed kunnen onderhouden. Na een uur zei mijn FR305 11,47 km (5:13 / km), met een gemiddelde hartslag van 141 en daar kan ik enkel zeer tevreden over zijn en zeker in dit weer.

Morgen een intervaltraining op de piste en de rest van de week nog rustige duurlopen om zo mijn kilometers wat op te drijven. Vanaf volgende week terug vollen bak er tegen aan, ik kijk er alvast (terug) naar uit !

Reacties

  1. Het was vandaag inderdaad rotweer! Het zijn alleen de echten die dat trotseren ;-)

    Veel succes met de trainingen!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Naar de kinesist

Oudejaarsloop Heerlen