Haspengouwse loopmijlen Kortessem

Afgelopen vrijdag heb ik deelgenomen aan de Haspengouwse loopmijlen in Kortessem. Dit is de 3e wedstrijd in teken van een criterium dat bestaat uit 4 wedstrijden die gehouden worden in Borgloon, Tongeren, Kortessem en Alken. Er wordt gewerkt met een tijdritsysteem waarbij er een deelnemer om de 30 seconden start. De afstand die men dient af te leggen is 2 mijl (3,218 km). Vorig jaar heb ik alle 4 wedstrijden gelopen en mooi 3e geworden in mijn categorie. Dit jaar had ik geen zin om ze alle 4 te lopen. Aangezien deze wedstrijd georganiseerd werd door mijn club, wou ik toch deze wedstrijd meepikken. Ik wou ook proberen mijn beste tijd van vorig jaar, zijnde 12:12 gelopen in Alken, te verbeteren.

Bij de inschrijving (3 € + 2 € waarborg borstnummer) kom ik te weten dat ik om 19:08 en 30 sec moet starten. Ik heb startnummer 18 gekregen. Het is nu half 7 en de eerste start is om 19u dus. Ik loop me warm op de piste, na een paar rondjes besluit ik het parcours volledig te verkennen. We lopen rondom de tennisvelden, over het kleine brugske (zie foto), en dan langs de Finse piste om zo dan terug op de piste te komen. Halverwege kom ik Lode tegen. Hij vertelt me dat hij niet 100 % is, de afgelopen dagen wat koortsig geweest en daardoor weinig kunnen trainen. Toch wilt hij graag deelnemen zodat hij nog 1e kan worden. Chris Wouters heeft 1 deelname gemist en Lode is telkens juist achter hem geëindigd. Als Lode 4 deelnames kan halen komen ze op exact hetzelfde aantal punten, maar bij gelijke stand telt dan het aantal deelnames. Allee dat is de opzet, deze week in Alken moet hij wel zien dat er niemand tussen hem en Chris eindigt.

Rond iets na 7 zet ik me klaar aan de start. Om 19:08 vertrekt de deelnemer voor me. Het is een plus 35’er en lijkt me een goed mikpunt voor mij. 30 seconden later vertrek ik dan. Ik geef direct volle gas. De eerste km loop ik in 3:29. Het keerpunt bevindt zich op 1,65 km. Net voor dit punt lukt het me de loper die vlak voor me gestart is, in te halen. De tweede km moet ik al iets in boeten van mijn snelheid, deze loop ik in 3:41. Ondertussen merk ik dat die loper me stillekes aan terug begint in te halen. Mijn benen beginnen zwaarder en zwaarder te worden en ik moet mijn tempo verder laten zakken. Op ongeveer 2,5 km haalt hij me terug in en beetje bij beetje moet ik hem laten gaan, ondanks de verwoede pogingen om hem bij te blijven. Tegen dat we terug op de piste zijn, is hij ongeveer 50 m voor mij. Km 3 loop ik in 3:54. Die laatste 250 m op de piste kan ik terug wat versnellen, maar het lukt me niet meer om die loper nog in te halen. Ik klok af in 11:50 en daarmee zeer tevreden. Een nieuw persoonlijk record op deze afstand.

Ik wacht nog even op de aankomst van Lode die toch nog een mooie tijd loopt : 10:51. Ook clubgenoot Jurgen heeft een mooie tijd laten optekenen : 12:13. Samen met Lode en Chris Wouters (die 10:40 gelopen heeft), lopen we een nog een paar rondjes op de piste. Na de prijsuitreiking vertrek ik tegen kwart voor 9 terug naar huis.

Meer informatie kan u vinden op : www.haspengouwse-loopmijlen.tk

db_Mijlenloop_Kortessem_0221 foto : aan het bekende klein brugske met in de achtergrond de kerk van Kortessem

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Naar de kinesist

Oudejaarsloop Heerlen