Dwars Door Hasselt

Wat er vooraf ging :

Morgen staat Dwars Door Hasselt op het programma. Ik doe mee met de 15 km. Ik heb een hele goede week achter de rug en de verwachtingen zijn hoog. En dat ondanks deze avond weer enkele nare gebeurtenissen plaats gevonden hebben. Het lijkt me het beste dat ik hier verder niets meer over vertel. Sommige zullen wel weten over wie ik het heb.

In ieder geval zal deze opdoffer me niet uit mijn lood slaan. Ik ben nu nog gemotiveerder en ga nu gewoon voor een PR !

De wedstrijddag zelf dan :

ik ga er nu een kort verslagje van maken, enkel om te melden dat ik een nieuw PR gelopen heb !!!

Ik heb de 14,6 km afgelegd in 1:02:48 (nettotijd), oftewel 4:18 / km. 7 sec / km beter dan mijn vorig PR. Je ziet hé, weinig aangetrokken wat er gisterenavond gebeurd is. Mentaal zit het dus heel goed !

Hier dan het volledige verslag :

Rond 15u ga ik me opwarmen in het Cultureel Centrum park. Ik loop ongeveer 2 km aan 5:15 / km aan een gemiddelde hartslag van 142, dan een 500 m aan 4:02 / km en een gemiddelde van 152. Dit gaf me een goed gevoel, zonder al diep te gaan gemakkelijk 4’ / km, ik wist dat het goed zat. Daarna nog 600 m uitgelopen tot aan de start. Zo kwam ik aan 3,35 km in 16:58 (5:03 / km). Het is nu kwart na 3. Ik kijk even rond waar ik me kan zetten in het pak. Ik zie dat er redelijk vooraan nog voldoende plaats is. Ik kruip over de nadar en zet me in het midden. Ik zie overal borstnummers onder de 500, blijkbaar zit ik dus in het startvak van 50 t/m 500. Ik zie toch enkele 4000+ nummers. Soit zeg ik, ik ben toch een redelijk geoefende loper, ik zal er vandaag dan maar voor moeten zorgen dat ik mijn plaats hier waard ben ! Een geluk dat het weer iets beter is dan een uur geleden toen het nog even fel geregend had. Ik heb lang getwijfeld wat ik aan zou doen, enkel een t-shirt of toch nog een bloes met lange mouwen er boven op. Ik heb dan toch maar gekozen om enkel in t-shirt te lopen, een goede keuze zal blijken achteraf want het zal niet meer regenen.

Om iets na half 4 klinkt dan het startshot. Na zo’n 20 sec loop ik over de matten. De eerste paar honderd meter is het natuurlijk moeilijk lopen met zo’n massa. Toch kan ik al een redelijk tempo ontwikkelen. De eerste km in 4:02 en de tweede in 4:07. Tussen al dat volk merk ik sossies op. We zijn nu op de kleine ring en aan het Van Veldeke draaien we af. De derde km loop ik in 4:16 en mijn gemiddeld tempo bedraagt op dat ogenblik 4:08 / km. Ik had me voorgenomen een pr te lopen op deze afstand. Dat bedraagt 4:25 / km, gelopen vorig jaar op de 6 kerkenloop in Kortessem. Ik heb dus een hele snelle start genomen, maar ik voel me zeer goed en ik heb het gevoel dat ik dit tempo goed kan houden. De vierde km kan ik terug iets versnellen, deze loop ik in 4:12. Tijdens de vijfde km lopen we rond HBVL. Deze km loop ik in 4:21. Km 6 en 7 loop ik respectievelijk in 4:20 en 4:23. Mijn gemiddeld tempo bedraagt op dat ogenblik 4:14 / km, nog steeds zeer goed op schema ! Van km 8 tot en met 10 lopen we door Kuringen. Deze km’s loop ik in 4:16, 4:21 en 4:24. We zijn nu terug aan het kanaal. Mijn gemiddeld tempo is nog steeds heel goed : 4:16 / km. Op het einde van het kanaal, tussen de brug en de kleine ring, begin ik het moeilijk te krijgen. Km 11, 12 en 13 leg ik af in 4:22, 4:26 en 4:32. Daardoor is mijn gemiddeld tempo gedaald naar 4:18 / km. het ingaan van de stad geeft me weer wat moed. De toeschouwers laten zich nu ook horen. Aan de Demerstraat zie ik Lode langs de kant staan en even verder kom ik Ronald Jansen tegen. Zo kan ik toch terug iets versnellen, km 14 leg ik af in 4:23. Gemiddeld tempo bedraagt nu 4:19 en vanaf dan weet ik dat het niet meer ver is. Een nieuw pr is een feit en ik voel me super. De laatste 600 m loop ik aan 4:00 / km, op 200 m van de aankomst zie ik mijn vrouw en zoontje staan (zie eerste foto die mijn vrouw getrokken heeft), wat een leuke verrassing, want ze hadden gezegd dat ze misschien zouden komen als het weer niet slecht zou zijn. Met een heel goed gevoel overschrijd ik de aankomst. Ik klok af in 1:02:48 en een gemiddeld tempo van 4:18 / km. Ik neem een flesje AA-drink, een flesje water en een peperkoek. Enkele lopers herkennen me van mijn blog en ik maak nog even een praatje met hen. Ik laat mijn chip afnemen en ga mijn medaille afhalen. Mijn vrouw en zoontje staan me ondertussen op te wachten. Samen gaan we terug naar huis.

11102009321 
foto : op 200 m van de aankomst

ddh_2009_1 bron : www.hbvl.be

ddh_2009_2 bron : www.hbvl.be

Reacties

 1. Hi schat

  ik wens je veel scces met behalen van een PR!!
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Proficiat Daniel met je PR. Je bent sterk bezig !
  Groeten en tot dinsdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zeer knap gelopen, toen ik je vanachter mijne kriek op't terras van't Hooghuis toeriep zag ik al dat het tempo goed zat ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw proficiat Daniel !!
  Ferme prestatie !

  Tot morgen,
  Johan

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Naar de kinesist

Oudejaarsloop Heerlen