6 Kerkenloop Kortessem

Vandaag stond de 6 Kerkenloop op het programma. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de Runners van Kortessem, dus moest ik wel aanwezig zijn hé. Vorig jaar liep ik hier 1:05:40. Dit jaar was mijn doel proberen onder die 1u05 te geraken.

Dwars Door Hasselt had wel zijn sporen achtergelaten. Bijna de ganse week heb ik last gehad van stijve benen. Normaal gezien is dat na 2 of 3 dagen volledig verdwenen, maar tijdens mijn training op vrijdag voelde mijn benen nog steeds stijf. Ik heb ook wat last gehad van een lichte keelpijn. Dus 100 % stond ik vandaag niet aan de start.

Rond 13u vertrek ik richting Kortessem. Even me gaan aanmelden aan de inschrijvingen. want ik had me voor ingeschreven. Daar kom ik clubgenoot Johan tegen. Hij zag het wel zitten vandaag, en dat ondanks hij twee weken geleden nog een marathon gelopen had (3u21). Ik ben me dan gaan omkleden in de sporthal, hij was al omgekleed. Mijn sporttas leg ik in de auto en ga naar de startzone. Daar kom ik enkele bekende gezichten tegen : Tom Partoens die meegedaan had aan de 5 km (17:46). Iets minder als in Hasselt, maar hij was toch tevreden. Hij wist me ook te vertellen dat Lode 3e geworden was in 17:15, een zeer mooi resultaat op dit parcours. Ook de andere clubgenoten waren van de partij : Rudi Bleus, Marc Schoels en Jurgen Cosemans, die allen mee gingen doen aan de 15 km.

Rond iets voor 2 besluit ik me te gaan opwarmen op het pad langs de Finse piste. Op de parking aan de tennisvelden kom ik sossies tegen. Samen lopen we het hele pad op en af. Half weg komen we nog Rudi tegen die ook nog mee loopt. Eens we terug aan de parking zijn, stretch ik me en doe ik nog enkele korte versnellingen. Het is nu kwart over 2 en tijd om naar de start te gaan. Daar kom ik ook nog den bakker tegen. Die is momenteel nog steeds op de sukkel, maar komt toch nog eens proberen. Zijn ambities zijn niet erg hoog, binnen de 1u05 zou hij heel tevreden zijn.

Precies om half 3 klinkt dan het startshot. Ik neem een snelle start en de eerste 3 km’s leg ik af in 4:09, 4:06 en 4:00. Km 4 en 5 lopen bergop en mijn tempo moet daardoor zakken, deze in 4:20 en 4:26. Km 6 loopt eerst bergop en dan terug wat bergaf, deze in 4:19. Km 7 loopt nog verder bergaf en dan terug bergop, deze in 4:33. Mijn gemiddeld tempo bedraagt op dat ogenblik 4:17 / km, dus net onder mijn pr. Maar vanaf dan beginnen met benen zwaarder en zwaarder te worden. De stijfheid waar ik de ganse week last van heb gehad deze week, laat zich terug voelen. Vanaf dan wist ik eigenlijk dat het nog heel zwaar zou gaan worden, want we zaten juist halfweg. Vanaf km 8 was het dus terug zoeken naar een draagbaar tempo. Km 8 in 4:21, km 9 in 4:35 en km 10 in 4:41. Het 10 km punt kwam ik door in 43:34, gemiddeld tempo is dan 4:21 / km. Km 11 loopt terug wat bergaf en daardoor kan ik terug iets versnellen, deze in 4:24. Km 12, 13 en 14 kan ik redelijk constant lopen in 4:32, 4:33 en 4:31. We zijn nu op het pad langs de Finse piste en dus bijna aan de aankomst. Ik probeer nog wat te versnellen, maar dat lukt me praktisch niet meer. Vooral mijn (boven)benen protesteren. Ik loop deze laatste km aan 4:21 / km. Ik klok uiteindelijk af in 1:05:22, 18 seconden beter als vorig jaar en dus de 1u05 niet gehaald. Toch licht ontgoochelt. Volgend jaar toch een keuze maken tussen Hasselt of Kortessem, want beide vlak na elkaar lopen is misschien een beetje te veel van het goede.

Aan de aankomst kom ik mijn clubgenoten tegen die allemaal schitterende tijden gelopen hebben : Johan 1:00:18, Marc 59:21 en Rudi 1:01:50. Van Jurgen wist ik op dat moment nog niets. Samen met Johan doen we enkele rondjes op de piste, die zeer moeizaam voor mij gaan. Vervolgens gaan we ons douchen en daarna gaan we ene drinken in het cultureel centrum. Daar kom ik Jurgen dan tegen, 1:02:46 is zijn schitterende tijd. Ook den bakker komt bij ons dan nog aan de tafel zitten, 1:02:30 is zijn tijd. Ruim binnen zijn vooropgestelde 1u05. Samen wachten we dan op de prijsuitreiking. De vrouw van Jurgen heeft een mooie 2e plaats gehaald in haar categorie op de 5 km en mag haar prijs gaan afhalen. Lode is dus mooi 3e geworden bij de masters heren. De tombola heeft helaas geen prijs voor mij en rond 18u45 vertrek ik terug naar huis.

Reacties

  1. Proficiat trainingsmaat. De wedstrijd van vorig weekend zat blijkbaar nog in de benen. Toch nog een mooi resultaat neergezet op een zwaar parcours.
    Groeten en tot dinsdag,
    Lode

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zeker niet onderschatten, zo 2keer 15km op goed 1 week tijd, met frisse benen had je zeker onder de 1u05' gelopen, grtz

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Naar de kinesist

Oudejaarsloop Heerlen