Hazodi-Run

Hier dan mijn verslag van deze wedstrijd :

Normaal gezien had ik dit weekend geen wedstrijd gepland, maar doordat de voorgaande 2 wedstrijden niet meegevallen waren en de temperaturen vandaag rond de 20 graden zouden zijn, besloot ik toch te gaan. 2 jaar geleden heb ik deze wedstrijd ook gelopen, en wat ik me kan herinneren is dat het goed georganiseerd is en het is een vlak parcours.

Rond half 2 vertrek ik met mijn scooter richting sporthal Kiewit. Er hangt regen in de lucht en aan de rode lichten van de Pukkelpop weide begint het te regenen. Ver is het dan niet meer. Ik kan mijn scooter onder een afdak zetten moest het nog regenen. Maar het zou de rest van de namiddag niet meer regenen. Af en toe komt de zon door, maar in deze bosrijke omgeving is er voldoende schaduw. In een tent vlak voor de sporthal zijn de inschrijvingen. Ik had me voor ingeschreven en begeef me naar de voorinschrijvingen tafel. Ik krijg een envelop met mijn nummer en tombola biljet en een plastiek zakje met daarin chocomousse, een energiebar en een hals beschermer met daarop “Hazodi Run”. Handig voor de komende winter.

Ik ga me dan omkleden, aan de piste zie ik dat clubgenoot Lode zich aan het opwarmen is. Hij gaat mee doen aan de 5 km. Nadat ik omgekleed ben ga ik mijn spullen in mijn scooter leggen. Er is een bewaarplaats voorzien, maar ik leg mijn spullen liever in mijn eigen bewaarplaats, maar zeker een pluim voor de organisatie ! Ik kan nog net getuige zijn van de start van de 5 km. Ik schat toch zeker een honderd tal deelnemers. Een beetje verder zie ik het zoontje staan van clubgenoot Jurgen. We besloten samen op de aankomst van Lode en Jurgen te wachten. Na ongeveer 16 minuten komt de eerste aan. Lode is mooi tweede en Jurgen is twaalfde. Allebei sterk gelopen. De vrouw van Jurgen deed ook mee en wordt vijfde vrouw. Ook een sterke prestatie. Het is nu 14u40 en vertrek om me te gaan opwarmen. Ik doe 2,5 km met enkele versnellingen. Ik kom ook enkele bekende gezichten weer tegen : Chris Wouters, Pascal Van Marcke, Ronald Janssen en Claes Valentin. Die lopen ook allemaal mee met de Haspengouw Challenge wedstrijden. Ik praat nog even met Ronald en die vertelt me dat hij gekwetst geweest is. Hij heeft zich steunzolen laten aanmeten en moest even wennen aan de nieuwe situatie. Ook heb ik even een babbel met Claes, hij vertelt me dat het parcours normaal gezien exact 10 km zou moeten zijn, vorig jaar was het nog 9,5 km. Om 14u55 zet ik me in het pak voor de start. Precies om 15u klinkt het startshot en weg zijn we.

Ik besloot ‘rustig’ aan te vertrekken en de snelle starters te laten gaan, maar wat blijkt : km 1 in 3:56. Ik laat het tempo in km 2 wat zakken want dit tempo zal ik niet kunnen houden, km 2 in 4:15. Dit vind ik een goed tempo en probeer dit te houden, km 3 in 4:12. Mijn gemiddeld tempo is op dat ogenblik 4:08 / km, vooral dan dankzij die snelle eerste km. Km 4 en 5 kan ik nog iets versnellen, deze loop ik allebei aan 4:09. Op het km 5 punt kom ik door in 20:42 (4:08 / km). Aan de bevoorrading besluit ik toch wat water te nemen. Km 6 is daardoor wat trager 4:14. Km 7 en km 8 gaan moeizamer en loop ik in 4:25 en 4:18. Vanaf de bevoorrading loop ik alleen. Tot vlak voor de bevoorrading liep ik met een groepje mee, maar vanaf de bevoorrading moest ik ze laten gaan. Km 9 kan ik terug wat versnellen en deze loop ik in 4:06. Het groepje is dan al te ver af om nog in te halen. Vanaf km 10 zie ik dat een loper dichterbij komt en ik besluit nog een versnelling hoger te gaan. Het scheelt niet veel, ik schat zo’n 50 meter of ik had de laatste van het groepje nog kunnen hebben. Ik kan mijn belager achter mij houden en klok af in 41:47 (4:10 / km). Km 10 gelopen in 3:59. De 2e 5 km gelopen in 21:05, dus redelijk gelijkmatig gelopen. Zeer tevreden met dit resultaat ! Ik ga een flesje AA-drinkt en een stuk sinaasappel halen.

Ik moet echt zeggen dat dit een zeer goed georganiseerde wedstrijd is. Het enige minpuntje is doordat er een stroompanne geweest is tijdens de 5 km, er geen volledig uitslag is van de 5 km. Mij zullen ze hier dus nog zien in de toekomst.

Ik ga dan naar mijn scooter om een bloesje aan te doen en ik loop nog even uit (1,69 km). Ik neem dan mijn spullen uit mijn scooter en ga me douchen. Daar kom ik Chris Wouter tegen, hij vertelt me dat hij tweede geworden is achter een sterke Pascal Van Marcke. Gisteren (vrijdag) had hij ook meegedaan aan een wedstrijd in Aarschot en daar gewonnen. Deze wedstrijd zat nog wat in de benen om aanspraak te maken vandaag op de overwinning. Maar toch alweer een zeer sterke prestatie van hem ! Ronald Janssen was derde geworden.

Na de douche drink ik nog ene met Lode. Hij mag op het podium van de 5 km. We wachten dan nog even op de tombola, maar helaas geen prijzen voor ons. Rond kwart voor 6 vertrek ik terug naar huis.

Het is een heel toffe namiddag geweest en hier kom ik zeker nog eens terug !

Nog enkele gegevens :
- gemiddelde hartslag 164, maximum 172
- Km tijden : 3:56 / 4:15 / 4:12 / 4:09 / 4:09 / 4:14 / 4:25 / 4:18 / 4:06 / 3:59
- Km 7 en 8 een klein dipje gekregen, daar moet ik nog wat aan werken

Hieronder nog enkele foto’s, meer foto’s en uitslag op http://www.hazodi-run.be

2009-09-05 HAZODI-Run (204)

2009-09-05 HAZODI-Run (346)

Reacties

 1. Die temperaturen liggen mij ook beter. Mooie wedstrijd gelopen !
  Groeten en tot di.
  Lode

  BeantwoordenVerwijderen
 2. je bent terug goed bezig Daniel.
  Proficiat !

  Johan

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Naar de kinesist

Oudejaarsloop Heerlen