Brouwerijloop Alken

Toch nog even een kort verslagje uitschrijven :

De wedstrijd zou om 16u beginnen, rond 14u30 vertrek ik met mijn scooter richting Alken. De start en kleedkamers bevinden zich dit jaar aan het voetbalplein van KWS Alken. Op een kwartiertje was ik daar. Na me omgekleed te hebben, leg ik mijn spullen terug in mijn scooter. Aan de start kom ik enkele clubgenoten tegen : Johan, Marc en Jurgen. Samen met Johan en Marc warmen we ons op. Vorig liep ik hier 42:16 en dat wil ik vandaag verbeteren. Het gevoel tijdens de opwarming is goed, en de temperaturen zijn ideaal. Er is wel wat wind, dus af en toe een groepje opzoeken kan je even uit de wind zetten. Rond 10 voor 4 begeef ik me naar de startstrook.

Rond 16u klinkt het startshot en weg zijn we. Ik had me voorgenomen niet te snel te starten, maar de eerste km leg ik af in 3:52. Ik heb wel het gevoel dat ik me niet aan het opblazen ben. Toch besluit ik de 2e km iets gas terug te nemen, want dit tempo zal ik zeker niet kunnen volhouden. Vanaf km 2 vormt er zich een groepje. Ik probeer in dit groepje te blijven en gedurende de 3 km lukt me dat goed. Ze lopen steeds rond de 4:00 / km. Af en toe moet ik lossen en een gaatje laten van 10 m. Een paar keer kan ik terug aansluiten en tot km 5 is het steeds proberen bij dit groepje te blijven. Km 3 leg ik af in 4:01, km 4 in 3:59, maar in km 5 moet ik het groepje lossen. Mijn clubgenoot Jurgen heeft vanaf km 4 moeten lossen. Km 5 leg ik af in 4:14. Vanaf km 5 ben ik nog met 1 loper. Ik zeg hem dat ik aan het kraken ben, mijn bovenbenen doen pijn. Hij probeer de moed erin te houden en zeg dat we gaan proberen samen te blijven. Bij het 6 km punt zie ik een loper voor mij die uit dat groepje nog zeer langzaam aan het lopen is, hij is bijna aan het wandelen. Die heeft zich waarschijnlijk opgeblazen. Als ik hem op 20 m nader zie ik dat het een van mijn concurrenten is. dat geeft me natuurlijk weer een boost en ik schakel terug een versnelling hoger. Km 6 leg ik af in 4:19. Af en toe kijk ik achter mij, maar ik kan voorlopig meer en meer afstand nemen. Ik begin het wel steeds moeilijker te krijgen, maar als ik misschien een goede zaak wil doen voor mijn Haspengouw Challenge klassement, moet ik kost wat kost proberen op deze positie te blijven. Ik kijk nog eens achter mij en het lijkt dat mijn achtervolger dichterbij komen. ik moet dus echt proberen tempo te houden. Km 7 in 4:18. Vanaf km 8 lijken ze nog dichterbij te komen en ik kan dus beter een versnelling hoger schakelen. Mijn bovenbenen blijven pijn doen en ik probeer alles uit de kast te halen. Km 8 in 4:08 en km 9 in 4:10. De laatste km probeer ik nog wat te versnellen. ik kijk nog eens achter mij, maar ik kan mijn achtervolgers voor blijven. In de laatste 100 m kan ik nog iemand inhalen, maar wordt ik ook nog ingehaald door iemand in een ADD shirt. Ik merk wel dat het een master is, dus geen probleem. Ik klok af in 40:32 en daarmee zeer tevreden.

Aan de finish kom ik de andere clubgenoten tegen : Marc 38:26, Johan 39:25, en Jurgen eindigt deze keer eens na mij in 40:53.

Ik ga dan iets warmers aan doen en samen met de clubgenoten lopen we nog ongeveer 2 km uit.

Na de douche drinken we nog iets in de overvolle kantine, waar ik nog iets win met de tombola : een toiletborstel met bijhorend vuilbakje ;)

Zeer tevreden van deze dag keer ik rond 18u terug naar huis.

Nog wat gegevens :
- tijd : 40:32
- zelfgemeten afstand : 9,91 km, dus komen we aan 4:05 / km
- gem 168, max 175
- 47e plaats algemeen
- km-tijden : 3:52 / 3:59 / 4:01 / 3:59 / 4:14 / 4:19 / 4:18 / 4:08 / 4:10 en 3:27 over die laatste 900 m (3:50 / km)

Miranda (de vrouw van Jurgen) heeft de 5 km mee gedaan met een tijd van 22:43 en net naast het podium 4e vrouw.

Reacties

  1. Proficiat Daniel, je vakantie is helemaal verteerd, nu op naar de -40'

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Proficiat Daniel ! Je bent terug op dreef. Binnenkort zie ik je onder die 40' "duiken".
    Groeten,
    Lode

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Naar de kinesist

Oudejaarsloop Heerlen