Kermisloop Kozen

Hier dan mijn verslag van de Kermisloop van Kozen die afgelopen maandagavond plaats vond. Het was de 8e wedstrijd van de Haspengouw Challenge.

Mijn verwachtingen waren niet hoog aangezien ik de dag ervoor pas terug was van een 2 weken vakantie op Kreta. In die 2 weken had ik ‘slechts’ 80 km kunnen trainen en dan nog wel op een loopband. Later daar meer over want vanaf morgen ben ik van plan iedere dag een verslag te maken van mijn belevenissen op Kreta samen met foto’s. Dus hou zeker deze blog de komende dagen in de gaten.

Rond half 8 kom ik aan in de Dorpsstraat van Kozen. Er is daar veel volk want er is daar ook een kermis. Ik parkeer mijn auto, ik neem mijn sporttas uit de koffer en ga richting de kermis. Ik kom clubgenoten Johan en Marc tegen. Johan vertelt me dat de inschrijvingen een paar honderd meter verder zijn in een tent. Aan die tent kom ik Raf (sossies) tegen. Na een kort babbeltje over Kreta, want hij is ook al verschillende keren daar geweest, schrijf ik me in. Slechts 4 € inschrijfgeld, wat laag is ten opzichte van de andere HC-wedstrijden. Ik vraag waar de kleedkamers zijn, maar blijkbaar zijn er geen en ga me dan maar omkleden aan mijn auto. Het is me direct duidelijk waarom het inschrijfgeld zo laag is. Onderweg kom ik ook nog clubgenoot Lode tegen.

Na me omgekleed te hebben doe ik samen met Lode en Johan een rondje op het parkoers. Wat een chaos aan de strook waar de kermis staat, als dat straks maar goed gaat gaan tijdens de wedstrijd. De benen voelen toch niet heel goed aan. Ze zijn nog wat stijf van de training van de dag ervoor (8,5 km rustig in 45 min). Ik had misschien beter 30 minuutjes getraind, maar ik wou toch wat getraind hebben op de weg na 2 weken loopband.

Om kwart voor 9 klinkt het fluitsignaal van de start. Na de eerste bocht werd het parkoers wat smaller zodat het tempo wat stokte. Enkele lopers vonden het beter om in het oneffen grasgedeelte te gaan lopen om zo de meute voorbij te steken. Men moest 5 ronden lopen van ongeveer 2,35 km zodat we ongeveer aan 11,75 km komen. De eerste ronde ging redelijk goed. Eigenlijk iets te goed, want ik had me voorgenomen om een tempo aan te houden van 4:30 / km. De eerste km liep ik in 4:17, de tweede zelfs in 4:14. Na 2,36 km kom ik door in 10:05 oftewel 4:17 / km. De tweede ronde loop ik iets trager, maar toch nog redelijk goed in 10:22 oftewel 4:22 / km. Gaat dit goed blijven gaan ? Nee dus want in de derde ronde begint mijn ademhaling moeilijker en moeilijker te worden. Ik moet zelfs even wandelen om wat op adem te komen. Ik besluit dan heel rustig te lopen en als dit gevoel bij doorkomst aan de aankomst nog steeds zo is zou ik opgeven. Dit zou dan de eerste keer zijn in 3 jaar wedstrijd lopen. Na een kilometer voelde ik me gelukkig al wat beter. De derde ronde liep ik in 11:13 oftewel 4:44 / km. Mijn gemiddeld tempo bedraagt nu 4:28 / km. Het enige wat me nu door mijn hoofd gaat is proberen zeker de wedstrijd uit te lopen. Die 2 weken Kreta met beperkte training hebben blijkbaar toch geen goed gedaan, toch wat betreft mijn conditie.

De vierde ronde gaat terug iets beter. De ademhaling is terug ok. Deze ronde loop ik in 10:46 oftewel 4:33 / km. Ik besluit bij het ingaan van de vijfde ronde dit tempo aan te houden. Met nog 1,5 km te gaan besluit ik het tempo te verhogen. Km 10 loop ik in 4:20 en de laatste 800 m pers ik alles er uit met een tempo van 3:43 / km. Ik kan zeker nog 5 of 6 lopers terug inhalen en klok af in 52:31 en daarmee tevreden. Ik ga op zoek naar iets om te drinken, maar ik kan niets vinden. Terug denk ik aan het lage inschrijfgeld… Mijn tijd is geen topprestatie, daarvoor had ik de laatste 2 weken niet goed getraind. Maar ik had dit wel verwacht.

Aan de finish kom ik mijn clubgenoten tegen die allemaal voor me geëindigd zijn : Lode rond de 44 min, Marc en Johan iets meer dan 48 min, van Rudi en Jurgen heb ik geen tijd, maar ze waren in ieder geval allemaal voor mij. Ik hoop de komende weken terug de draad op te pikken en een veel beter resultaat neer te zetten in Gotem op 23 augustus !

En niet vergeten…vanaf morgen iedere dag een verslag van mijn vakantie in Kreta.

Reacties

  1. Na 2 weken vakantie heb je het er zeker niet slecht vanaf gebracht, die oude vorm heb je snel terug te pakken, grtz Bartompa

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Naar de kinesist

Oudejaarsloop Heerlen