Delhaize Run

Gisteren stond de 5e wedstrijd van de Haspengouw Challenge op het programma : de Delhaizerun in St.-Lambrechts-Herk.

De laatste 2 weken heb ik het "rustiger" aan gedaan. De voorbije week ging het ook heel goed op training. Ik zag het dus helemaal zitten vandaag.

Rond half 5 vertrek ik richting St.-Lambrechts-Herk met mijn scooter. Het is zwaar bewolkt en niet echt warm. Goede omstandigheden voor mij om in te lopen. Goed gevoel én goede weersomstandigheden, geen excuses vandaag moest het niet goed gaan !

Rond kwart voor 5 kom ik aan het domein Beukenhof. Ik kan mijn scooter dichtbij parkeren. Ik zie dat men een andere opstelling gemaakt heeft tov vorig jaar. Men heeft een grote tent geplaatst waar men blijkbaar door zal moeten lopen, want ik zie er een bordje Aankomst staan.

Ik ga naar de inschrijvingen waar ik mijn envelop vind van de voorinschrijving. Vervolgens ga ik naar de kleedkamer om me om te kleden. Ik loop een rondje op de Finse piste, maar dat is me te veel draaien en keren. Ik warm me verder op met rondjes rond het voetbalveld. Na een 10-tal minuten ga ik een pitsstop maken. Daarna warm ik me verder op met een paar versnellingen. Het is echt wel fris geworden. Ik vind het zelfs iets te fris, het mag toch een paar graden warmer zijn. Rond 18u vertrek ik richting start. De meeste bekenden kom ik daar tegen : clubgenoten Marc, Jurgen en Rudi. Marc en Raf (sossies) en al de andere bekende gezichten.

Rond kwart na 6 klinkt het startshot. De eerste km maken we een klein rondje om na exact 1 km door de tent te komen. Mijn tempo bedraagt op dat moment 3:58 / km. Alweer stevig vertrokken, maar het gevoel is goed, dus probeer ik dit tempo te houden. De doorgang door de tent kon me ook niet echt bekoren, het was daar zoals Marc aanhaald te donker en door het frisse weer was het een groot verschil van temperatuur. Ik denk wel dat het leuk was voor de toeschouwers. Hat waren 3 ronden, die eerste ronde kan ik heel goed mijn tempo houden en in mijn buurt lopen Rudi en Jurgen. Ik dacht dat die nog wel zouden minderen, aangezien het hoge tempo. Na 2 km versnelde Rudi en ik moest hem laten gaan met het gedacht die pik ik straks wel terug op, maar ik heb Rudi helaas niet meer gezien. Jurgen bleef wel in mijn buurt. Na de eerste ronde is mijn gemiddeld tempo 3:58 / km. Aan het begin van de 2e ronde moet ik toch iets gas terug nemen en deze loop ik aan 4:07 / km. Mijn gemiddeld tempo is dan nog steeds 4:02 / km. Zit er een nieuw PR in ? Aan het begin van de 3e ronde loopt Jurgen nog steeds in mijn buurt. Hij is ook bezig aan een sterke wedstrijd. Toch kan ik wat afstand nemen van hem. Op het stuk bergop komen 2 van Tact bij mij en lopen langzaam van mij weg. Het is die ene ambetanterik van Zonhoven. Het doet pijn dat ik hem moet laten gaan, maar toch ben ik tevreden want mijn gemiddeld tempo is op dat ogenblik 4:04 / km. Net rond mijn PR dus. Ik zie het bordje van km 9 staan en besluit te versnellen. Ik kan nog ene inhalen, maar die besluit ook te versnellen, toch kan ik hem voor blijven en ik tik af in 38:47 en ik zie dat mijn gemiddeld tempo 4:02 / km bedraagt ! Een nieuw PR !

Ik neem een flesje water, een appel, een smoothie en mijn zak van de Delhaize aan. Ik zie al de andere : Marc, clubgenoten Marc, Rudi en Jurgen. Jurgen is net achter mij geëindigd in 39:03.

Samen met clubgenoot Marc loop ik nog enkele rondjes rond het voetbalveld. Het douche water was reeds koud en heb dus een zeer koude douche moeten nemen. Niet echt gezond me dunkt. Dat is het enige minpuntje aan de organisatie. De fanfare in de tent vond ik ook niet echt geslaagd. Ik drink nog iets met Raf (sossies). Hij trakteert me op een stukje taart vanwege zijn verjaardag. Om half 9 was de prijsuitreiking en de tombola, maar helaas alweer niets voor mij. Rond kwart na 9 vertrek ik naar huis. Ik kan terug kijken op een geslaagde wedstrijd.

Nog enkele gegevens :
tijd : 38:47
afstand 9,6 km volgens mijn FR305
gemiddelde hartslag 165, maximum 175

Reacties

 1. Proficiat met je nieuwe PR Daniel, dit zou inderdaad het gevolg kunnen zijn van de supercompensatie, stevige trainingen gecombineerd met de nodige rust worden altijd beloond.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Proficiat Daniel met je mooie tijd. Hierop kan je verder bouwen. Tot morgen.
  Groeten,
  Lode

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een PR, alé denk wel dat ik gisteren proficiat gewenst heb...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi Daniel....van zulke tijd kan ik alleen maar dromen...je traint ook meer dan degelijk genoeg om zulke resultaten te boeken....je verdient het....mooi zo...

  Groet Wim

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Naar de kinesist

Oudejaarsloop Heerlen